ВИДЕО: Огромна доза адреналин

15.12.2011, 09:18

   
 
ВИДЕО: Огромна доза адреналин

Гарет МакНамара счупи световния рекорд като кара сърф на гребена на 27-метрова вълна. Не само, че не умря, ами дори и не падна. Старият рекорд беше на Майк Парсънс (23,4м) от 2008-ма, но вече е история. Гарет не просто го счупи, но и му скача отгоре, докато не стана на парченца.

За по-незапознатите трябва да обясним, че човек не може просто да догребе до такава вълна. Обикновено сърфистът бива дърпан до мястото с някакво механично средство, което в чести случаи е джет-ски. Също така, на самата дъска трябва да има специални презрамки, които помагат двустранно – за да може да ви издърпа машината и да можете да се задържите на сърфа, докато се разправяте с тоновете падаща вода отгоре ви.

Обикновено сърфисите се подвизават около Хаваи и Австралия, но сигурно ви е странно къде са намерили чак пък толкова големи вълни. Ами отговорът е в Португалия. Мястото е Прая де Норте, около бреговете на Назаре. Дълбоките подводни каньони там създават впечатляващи вълни. Сега вече ще знаете къде е мястото, на което да чупите рекордите по сърфинг. Стига само да намерите приятел, който да ви дръпне и да ви стиска достатъчно, за да яхнете вълната.

А сега ви оставяме да се насладите на видеото.

Източник: Justaguything

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ