Microsoft Япония тества 4-дневна работна седмица и всички се оказаха много доволни

07.11.2019, 17:00

То оставаше да не са!

   
 
Microsoft Япония тества 4-дневна работна седмица и всички се оказаха много доволни

Ние тук се бъхтим в офисите от понеделник до петък, а ето, че има начин всички да изпитваме по-голяма удовлетвореност от работната седмица и да бъдем по-отпочинали.

Този август Microsoft Япония предприе експеримент, наречен "Work-Life Choice Challenge Summer 2019", в който тества 4-дневната работна седмица. Около 2300 служители получиха пет петъчни почивки, без намаление на заплатата и без премахване на дни от годишния им отпуск. Експериментът се оказа огромен успех с повишена производителност от почти 40 процента и по-голямата удовлетвореност на служителите (92,1 процента от служителите съобщават, че им харесва по-кратката седмица).

"Работете малко, почивайте добре и учете много. Необходимо е да имате среда, която ви позволява да почувствате целта в живота си и да окажете по-голямо влияние върху работата. Искам служителите да помислят как могат да постигнат същите резултати с 20 процента по-малко работно време " - заяви президентът и изпълнителен директор на Microsoft Япония Такуя Хирано.

Е, родни работодатели, взимайте пример и ще видите как резултатите ще са по-добри както за вас, така и за нас!

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ