Вижте изложба с азиатски призраци, трупове и окултизъм в Тайван

11.07.2022, 18:00

Колко приятно!

   
 
Вижте изложба с азиатски призраци, трупове и окултизъм в Тайван

Музеят на изкуствата в Тайнан откри изложба за азиатски окултизъм. Там могат да се видят ужасните митове за ориенталския подземен свят като тайландските и японските духове и китайски трупове.

2368551

Изложбата беше разкритикувана от християнската църква "Хлябът на живота" в Хсинчу и определена като невежо шоу, което оскърбява Бог.

"Това осквернява страната и хората", посочва организацията на сайта си.

Изложението привлече много по-голяма тълпа от очакваното, продажбата на билети беше прекратена два пъти в деня на откриването. Самата изложба първоначално е планирана да побере максимум 200 души, по 50 във всяка от 4-те изложбени зали. Въпреки това в рамките на първия час от откриването на шоуто влязоха над 1000 посетители, докато на обяд бяха продадени повече от 3000 физически и виртуални билета. И така общо 6861 души са посетили първия ден на изложението.

2368550

Междувременно Музеят на изкуствата в Тайнан напомни на посетителите да не носят лепкав ориз или дървен меч на мястото. Предполага се, че тези предмети са най-лошият кошмар на таласъма.

Най-интересната част бе в изложбена зала H, кодето бяха показни три реанимирани трупа на Дзянси (殭屍), вампирът-зомби от китайската династия Цин.

Изложбата "Призраци и адове: Подземният свят в азиатското изкуство" първоначално бе поставена в Париж, Франция в Musée du quai Branly - Jacques Chirac. Тайванската версия работи до 16 октомври в Тайнан.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ