Филм на ужасите, базиран на „The Backrooms“ е в процес на разработка 2

09.02.2023, 10:00

Ето това вече е истински ужас!

   
 
Филм на ужасите, базиран на „The Backrooms“ е в процес на разработка

A24, Atomic Monster, Chernin Entertainment и 21 Laps Entertainment обединяват сили, за да адаптират вселената на ужасите в YouTube "The Backrooms". Научнофантастичният филм на ужасите е базиран на вирусните видеоклипове на Кейн Парсънс. Сюжетът на филма се все още се пази в тайна.

Шон Леви, Дан Коен и Дан Ливайн са продуценти за 21 Laps Entertainment. Лукас Форд от 21 Laps внася идеята за проекта в компанията. Номинираният за Еми Роберто Патино ("DMZ") ще напише сценария и ще продуцира филма.

"Кейн Парсънс е 17-годишен режисьор и VFX художник. Неговият вирусен YouTube сериал The Backrooms събра близо 100 милиона гледания. Парсънс ще режисира филма през лятната си ваканция.", гласи официалното прессъобщение.

"The Backrooms" се превърна в вирусен феномен през 2022 г., когато потребител на YouTube на име Kane Pixels (което беше разкрито, че е псевдоним на Парсънс), качи деветминутно видео с кадри на хора, изследващи страховити празни стаи. "Задните стаи" всъщност са пространства, които съществуват в близост до нашата реалност, без да са част от нея. 

 

 

 Първоначалното видео получи изключително положителен отговор, като зрителите похвалиха напрегнатата атмосфера и креативните специални ефекти. Към днешна дата първото видео "Backrooms" е гледано над 44 милиона пъти в YouTube.

След това Парсънс публикува 15 други видеоклипа на тема "Backrooms". Поредицата в YouTube постепенно разшири митологията "Backrooms", създавайки по-линейна наративна история, която да придружава първоначалните видеоклипове с "намерени" кадри. Сериалът натрупа общо над 100 милиона гледания, като постепенно изгради култ сред интернет потребители, които обичат да спекулират относно историята на франчайза.


 

Тъй като филмът все още е в начален етап на разработка, все още не е определена официална дата за премиерата на "The Backrooms".
   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ