3 начина, по които да подобриш еректилната си функция

17.11.2022, 16:00

Чети!

   
 
3 начина, по които да подобриш еректилната си функция

Почти всички мъже имат известни притеснения относно силата на ерекцията си в даден момент от живота си, но това, което повечето мъже не знаят, е, че еректилната дисфункция всъщност се измерва по скала. Но каквото и да казват проучванията, едно е сигурно - ако въведеш някои малки промени в живота си, ще се сдобиеш с по-силна ерекция.

Как да подобрим еректилната си функция?

Погрижи се за емоционалното си състояние

При мъже, които иначе са млади, във форма и здрави, еректилната дисфункция може да бъде причинена от неща като тревожни разстройства, силен стрес, трудности в отношенията, клинична депресия или безпокойство за сексуалното представяне. Разбира се, има смисъл, че тези фактори могат да повлияят на сексуалния ви живот, като се има предвид, че те могат да повлияят на толкова много други фактори в твоето физическо и психологическо функциониране. Ако си твърде стресиран, няма да ти стане, затова трябва да се погрижиш за психиката си. Отдели си време за почивка, остани насаме със себе си, а ако има нужда се обърни към спецалист. Няма нищо странно в това!

Подобри съня си

Повечето експерти казват, че трябва да се стремиш да спиш средно поне 7-8 часа на нощ. Но какво общо има сънят с ерекцията? Е, сънната апнея например със сигурност може да повлияе на сексуалното желание. Изследванията последователно показват, че мъжете и жените със сънна апнея са значително по-склонни да изпитат сексуални дисфункции, включително еректилни проблеми и ниско сексуално желание.

И мастурбацията може да навреди

Няма абсолютно нищо лошо в мастурбацията. Всъщност е известно, че предоставя много ползи за здравето и дори може да се използва за лечение на определени форми на сексуална дисфункция.

Въпреки това, мастурбацията може да доведе до определени проблеми, ако не се практикува правилно. Например, ако си зависим от определена техника на мастурбация, това може да доведе до форма на сексуална дисфункция, наречена аноргазмия, при която се бориш да постигнеш оргазъм с партньорката. Това от своя страна може да повлияе негативно на собственото ти психическо здраве и връзката ти.

 

 


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ