Ще те накараме да заобичаш утрото

22.08.2021, 10:00

Абе не е сигурно...

   
 
Ще те накараме да заобичаш утрото

Ако можехме да си спим до обяд всеки ден и някой да ни плаща за това, животът ни щеше да е песен. Едва ли сме единствените, които ненавиждаме алармата рано сутрин  и ни призлява само като я чуем. Ако и ти не обичаш да скачаш от леглото, задъхан със зачервени очи, виж нашите съвети за по-лесен ставане сутрин. Нека усетим свежестта на утрото...

Светла стая

По -лесно е човек да се събуди, ако наоколо е светло. Когато в спалнята е тъмно, бялата или синята светлина трябва помага на мозъка да се събуди по-бързо. Скролни няколко снимки в Instagram или изгледай видеоклип в YouTube.

Редовна закуска и упражнения

Всеки ритуал, който човек повтаря всяка сутрин по едно и също време, помага да се събуди по-бързо и лесно. Най-добрият начин да направиш това е да закусваш редовно и да правиш леки упражнения в леглото. Спортът в късния следобед преди лягане също помага.

Правилна мелодия на алармата

Мелодичните звуци на алармата помагат да се събудим по-бързо и да се чувстваме по-ободрени. Силните и резки сигнали могат да нарушат нормалното функциониране на мозъка в момента на събуждане, поради което човек изпитва емоционален срив сутрин.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta