Тайни техники в киното, на които не обръщаме внимание  2 Виж всички снимки

02.09.2021, 13:00

Не сме изненадани!

   
 
Тайни техники в киното, на които не обръщаме внимание
Източник: AdMe.ru

Нищо в киното не е такова, каквото изглежда. Какви са тайните на любимите ви филми? Сега ще разберете!

Мокър асфалт

1936908AdMe.ru

Забелязали ли сте, че в нощните сцени героите винаги се качват в колата, след като е валял дъжд? Това е така, защото  влажният асфалт по приятен от естетическа гледна точка. И второ, при снимане през нощта мокър път изглежда контрастен и отразява светлината.

Изкуствена публика?

1936915AdMe.ru

В киното понякога се плаща на статисти, които да бъдат в ролята на публика. Но в много от случаите това начинание излиза много скъпо. Затова в някои продукции се използват манекени.

Наркотици

1936914AdMe.ru

Със сигурност няма как да се използват истински наркотици, в която и да било филмова сцена. Тук млякото на прах спасява положението. Използват се също стрити лекарства или захар.

Кръв

1936906AdMe.ru

За щастие и кръвта не е истинска. На нейно място се използва царевичен сироп, примесен с оцветители за храна.

Сексуални сцени

1936910

За да симулират чувствена еротична сцена, екипът прибягва до различни трикове. Между двамата партньори се поставя възглавница, а актрисата носи дискретно телесно бельо.

Здрвословни цигари?

1936911AdMe.ru

Не се учудвайте, ако любимият ви актьор е фен на здравословния начин на живот и изведнъж го видите с цигара в ръка в някой филм. Във филмите има правило, според което на актьорите им се дават безникотинови билкови цигари.

Специални ефекти

1936909AdMe.ru

За да не се претоварва вече опредленият бюджет на продукцията, режисьорите търсят други начини да пресъздадат някои особено скъпи специални ефекти. Много от тях използват компютърна технология, но често прибягват до миниатюрни копия на обекти - високи сгради, самолети, коли и др. Изглежда много по-правдоподобно след компютърната обработка.

Вкусно стъкло

1936907AdMe.ru

 

Никой актьор не би преминал през истинска стъклена витрина, колкото и да се вживял в образа си. Обикновено се използва захар, която имитира стълния материал.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta