Какво ще се случи, ако интернетът изчезне?

10.11.2021, 15:00

Не искаме и да си помисляме!

   
 
Какво ще се случи, ако интернетът изчезне?

Докато преди десетилетия никой не е предполагал колко много ще се развият технологиите, то в днешно време животът без Интернет би бил немислим. Хората са свикнали с всички възможности и удобства, които ни предоставя мрежата, че сега е трудно да си представим работата, ученето и живота без нея. Ето какво мислят експертите по въпроса.

Икономическа криза и безработица

Глобалният финансов пазар ще пострада или дори ще се срине. Факт е, че транзакциите през Интернет носят трилиони долари. Безработицата ще достигне ново ниво като десетки милиони хора ще останат без работа. Никой няма да има нужда от програмисти, блогъри, SMM мениджъри, SEO специалисти, графични дизайнери.

Хората ще се научат да живеят отново

В обществото със сигурност ще настъпи хаос. В работата на 98% от предприятията и организациите ще има съкращения. Ще ни отнеме време да се върнем десетилетия назад без онлайн поръчки, без електронни билети и всичко, на които сме свикнали.

Може ли Интернет да изчезне по целия свят?

За щастие това е на практика невъзможно. Въпреки факта, че хакерите могат да ограничат достъпа до различни сайтове и приложения, те не биха могли напълно да парализират работата на World Wide Web.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ