Хората, които ходят редовно на концерти, са по-щастливи

22.12.2016, 16:30

Науката казва така и ние подкрепяме

   
 
Хората, които ходят редовно на концерти, са по-щастливи

Концертите на живо са старохтно изживяване и в това спор няма. Жанрът е без значение, защото различните хора имат различни предпочитания. Единственото важно е концертът да не е на Веско Маринов или телевизия "Планета" и по възможност да не се провежда в  зала 1 на НДК.

Но освен, че е безкрайно яко, редовното слушане на музика на живо се оказва и полезно за здравето. Ние винаги сме подозирали това, но сега вече има и научно доказателство идващо от далечна Австралия. Учени от Университета Дийкин във Виктория са провели проучване на тази тема, като са анкетирали 1000 човека и са заключили, че тези, които по-често посещават събития с музика на живо демонстрират по-високо ниво на удовлетвореност от живота.

Изследователите отчитат, че ключовият момент при тези събития е социалният, тъй като там има много хора. Така например честото самостоятелно слушане на музика не оказва същия благоприятен ефект като този от концертите. Също така този позитивен ефект не се споделя от хората, които правят музика, като се отчита, че средната продължителност на живота на музикантите е доста по-кратка.

Така че, с идването на Новата година се постарайте да си приготвите и графика за концертите през нея. Със сигурност ще има доста, въпросът е да намерите време и средства да ги посетите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ