Атанас Вилнер за изкуството и страстта да създаваш дизайнерски автомобили

Говорим си със собственика на ателието "VILNER - Your style inside"

   
 
Атанас Вилнер за изкуството и страстта да създаваш дизайнерски автомобили

С Атанас се свързваме, защото особено впечатление ни правят невероятните автомобили, които се създават в неговото студио и любовта, с която той говори за тях. Срещаме ви с човек, който сам постига мечтите си и отстоява идеите си. По-надолу ще си говорим за страстта да правиш това, което обичаш, за това, колко е важно да държиш на хората, с които работиш, и за най-трудния и истински път към успеха. 

За начало представи се с няколко думи. Кой си, с какво се занимаваш и откъде си?

Здравейте. Аз съм Атанас Вилнер. Роден съм и живея в София. Занимавам се с автомобилен интериорен дизайн.

Как се роди идеята за студиото? През какво мина, за да я осъществиш? Какво ти даде и какво ти взе? Какво са за теб колите?

Идеята узряваше и се развиваше в продължение на 20 години. Не се e родила спонтанно и изведнъж. В началото исках да правя моите собствени коли, след това продължих с тези на приятели. Така стъпка по стъпка започнах да разширявам дейността. След това открих момчета,  които могат да рисуват и да пресъздават моите идеи, за да ги показваме на хората и така нещата се случиха постепенно. С много упорит труд и две десетилетия опит сме това, което сме в момента.

Този процес през годините ме е правил много щастлив и ми е давал много незабравими моменти, но в същото време ми е отнемал много от личното време, както и нерви. Но подобно на всяко едно нещо, което човек иска да постигне и всеки един бизнес, който се развива, целият процес си има своите плюсове и минуси - за мен автомобилите са страст.

1695448Vilner

За тези години в този бизнес какво смяташ, че научи?

Всичко, което знам за този бизнес, за колите, за хората, за това как да работя с тях, всичко, което съм в момента, съм го научил сам. Аз съм самоук. Реално погледнато никой не ми е помагал, нито ми е показвал, не съм имал учител, всичко, което съм постигнал, е на базата проба - грешка. Това е най-трудният път, но пък е най-истинският.

Как би описал нещата, които се случват в ателието – какво се "ражда" зад вратите на гаража?

Аз смятам, че ние правим изкуство. И всички, които работят с мен, не са просто служители. Всеки един от тях е артист, който твори по свой индивидуален начин и под мое ръководство. Всичко, което се е родило в студиото за тези 20 години, мога с гордост да кажа, че е перфектно изпипано до най-малкия детайл. А малките детайли са много важни за нас.

1695445

1695450Vilner

Alfa Romeo Spider от VILNER

Какъв характер смяташ, че носят колите, които създавате?

Всяка кола носи индивидуален характер сама за себе си.

Your Style Inside - това е идеята на нашата работа - да пресъздадем характера, чувствата и същността на нейния собственик в нея, така че да се допълват взаимно. Комфортът, уютът и личното отношение, внесени в интериора на един автомобил, са нещата, които доставят най-голямо удоволствие.

Хората много често не си дават сметка, че половината ден им минава в колите. Същото е, когато един човек си направи уютна къщата, за да се прибере и да му е приятно, да е неговият стил отвътре. Това важи и за автомобилите. Но колкото и красив да направиш екстериора на една кола, това го виждат само тези, които са отвън. А собственикът гледа отвътре. Затова преживяването му в автомобила трябва да му носи хубава енергия и да храни сетивата му.

1695442

1695443

Maserati GranCabrio от VILNER

Върху какви проекти работите в момента? Очаквате ли нови? По колко поръчки приемате?

Щастливи сме, че нашата работа придобива все по-голяма популярност и имаме удоволствието да работим с много чужденци. Един от последните ни проекти е лимитираният Mustang Shelby GT500 SuperSnake с цели 800 к.с. под капака, за който престои да пуснем повече информация съвсем скоро. Друг много пресен проект е Jaguar XJ, както и Jeep Cherokee SRT. Относно броя на поръчките, които приемаме, много трудно може да се каже. Всеки път е различно.

1695447

Mustang Shelby GT500 SuperSnake. Очакваме...

Разкажи ни за екипа, който работи в студиото? Колко души са и с какво се занимават?

Нашият екип е малък и сплотен. Тези, които са в него, са хора, които искат да творят, които правят и дават най-доброто от себе си, за да могат нещата да са такива, каквито изглеждат в момента.

1695449

Екипът на VILNER - Your style inside

Добави нещо от себе си, което смяташ, че е важно.

Искам да благодаря на екипа ви за вниманието и за това, че решихте да направите това интервю. Искам също да благодаря на всички, които ни подкрепят през годините и са наши фенове. За нас тяхната енергия е много важна, защото колкото по-положителна енергия витае около нас, толкова по-добре творим и се развиваме!

Повече за дизайнерското ателие можете да намерите в сайта на VILNER или на Facebook страничката -"VILNER - Your style inside".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta