Странни съвпадения, от които ще побият тръпки

20.09.2022, 12:00

Не е за вярване!

   
 
Странни съвпадения, от които ще побият тръпки

Често ни се струва, че невероятните истории се случват само о филмите. Веднага ще ти кажем, че само така ни се е е струвало. Днес ще ти "разкажем" няколко безумно странни истории, които различни хора са споделили в Reddit.

А коя е твоята най-странна случка?

Аз (американец) бях на посещение в Обединеното кралство за първи път. Стигнах до хостела си и започнах да си говоря с австралиеца в леглото над моето. Когато споменах откъде съм, той каза, че там има известен ресторант, който той много обича и посещава със семейството си всеки път, когато го посетят. Оказа се, че това е заведение, в което работех преди време. Той казва:

"Хей, имам снимка на нашия сервитьор от последния път, когато бях там, може би е някой, когото познаваш.", каза той.

Това бях аз.

***

През 2013 г. получих известие от моя колеж, че ниският ми среден успех от предишния семестър ме прави неподходящ за финансова помощ през следващия семестър. Беше последният ми семестър в магистратурата и колежът заплашваше да ме изключи, ако не платя обучение в рамките на 72 часа. Отидох да удавя мъката си в един бар по-късно същата вечер и срещнах непозната дама и започнахме да си говорим. Разказах ѝ моята история и тя предложи да ми плати обучението. Казах ѝ, че не приемам заеми от непознати, но тя каза, че е подарък. Оказа се, че тя е много богат изпълнителен директор и онази вечер ми написа чек за 2500 долара. Платих си обучението, завърших колежа и все още поддържаме връзка.

***

Прекрасно пътуване в събота сутрин до вкъщи с моя мотоциклет. Мини ван спира пред мен. В болницата направиха скенер на главата ми. Така разбрах, че имам рак на мозъка, който хванахме много рано. Тази случка ми спаси живота.

***

Баща ми написа книга преди много време и подписа копието, което даде на свекърите си. Години след смъртта му заех подписано копие на един човек, с когото излизах. Спряхме да се виждаме и той така и не ми го върна.
Години по-късно реших, че искам копие от книгата на баща ми, въпреки че нямаше да е моето подписано копие, затова поръчах използвана книга от Amazon. Книгата, която пристигна, е подписаната, която бях дал назаем. Оказа се, че я е продал в книжарница за употребявани книги.

***

Разхождах се из гората с приятеля ми и намерихме някакви документи, разпръснати навсякъде. Бяха наистина стари, но ние си казахме "О, ами ако това е куфарчето на DB Cooper" и взехме един лист, за да видим какво е. С шок установих, че това е едно от домашните ми от четвърти клас! Нищо не можеше да ме подготви за това да видя собственото си име със собствения си детски почерк насред гората.

***

Отивах от Рио де Жанейро до Париж с леля ми и братовчедите ми. Ден преди да летим, сменихме полета си за следващия ден, за да може някой да ни посрещне на летището, когато пристигнем. Първоначалният ни полет беше Air France 447, който падна през 2009 г. и всички загинаха.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ