ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ

Биография и кариера:

Малин Кръстев е роден на 23 април 1970 г. в София. Завършва техникум по транспорт и енергетика "Вилхелм Пик", по-късно преименуван на "Хенри Форд".

През 1995 г. завършва НАТФИЗ (тогава ВИТИЗ) "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство в класа на професор Елена Баева. Започва да работи в Младежкия театър, театър "Сълза и смях", Театър "199". Играе в в различни постановки. Някои от най-известните са: "Януари", "Тартюф", "Женитба", "Голгота", "Дванайсета нощ".

Участва в постановките и на театър "Сълза и смях" - "Оркестър Титаник" и "Лазарица", както и във "Веселите разплюеви дни" и "Старицата от Калкута" в театър "199".

Снима се и във впечатляващ брой наши и чуждестранни продукции:

"Магна аура", "Чифликът на чучулигите" - реж. братя Тавиани, "Антонио Меучи", "Сако и...

Биография:

Роден на 22 април 1937 г., Джак Никълсън, който всъщност се казва Джон, живее съзнателния си живот без баща. Като малко дете той смята, че баба му е майка му, а майка му Джун е по-голямата му сестра. Разбира се, като по-голям разбира истината. След като завърша гимназия Джак заминава за Калифорния, където започва работа в анимационното подразделение на Metro Goldwyn Mayer.

През 1962 г. се жени за Сандра Найт, от която има една дъщеря – Дженифър Никълсън. През 1968 г. двамата се развеждат. Джак има още четири деца: Калеб Джеймс Годар от връзката му със Сюзън Анспач, Хъни Холман от връзката му с датския супермодел Уини Холман, както и Лорейн Никълсън и Рей Никълсън от Ребека Брусар.

Професионална кариера:

В периода 1957-58 г. Джак Никълсън играе на театралната сцена и прави някои малки роли в телевизията, докато не се запознава с краля на филмите категория „B” - Роджър Корман, който го кани за новия му филм „The...

Биография:

Стефан Данаилов е роден на 9 декември 1942 г. в София. Мечтае да стане моряк в гражданския флот, защото морето винаги го е привличало, макар че няма "морска" кръв. Майка му Евдокия е от Ловеч, а баща му Ламби Данаилов - от Родопите. Стефан има сестра - Росица Данаилова, която е с девет години по-голяма от него. Като дете участва в игралния филм "Следите остават" (1956). Докато е в казармата, смята да кандидатства история.

Стефан Данаилов е женен за Мария Димитрова Данаилова.

Професионална кариера:

През 1963 г. Данаилов е приет в НАФИЗ (тогава ВИТИЗ) "Кръстьо Сарафов" в класа по актьорско майсторство на проф. Стефан Сърчаджиев. След смъртта на професора Данаилов учи при Методи Андонов и проф. Анастас Михайлов. Завършва през 1966 г. и започва работа в Пловдивския театър "Н. О. Масалитинов".

Първите му роли в киното са във филмите "Понеделник сутрин", "Морето" и "С дъх на бадеми". Популярността идва още след участието...

Биография:

Кофи Ата Анан е седмият генерален секретар на ООН от 1997 до 2006 г. Роден е на 8 април 1938 г. в Кумаси, Гана в заможно семейство. Има сестра-близначка, която умира през 1991 г. Учи икономика и бизнес администрация в Гана, САЩ и Швейцария. Получава магистърска степен от Масачузетския технологичен институт през 1972 г. Като студент членува в най-голямата студентска организация в света AIESEC. Говори свободно английски, френски и няколко африкански езика. Има две деца от първата си съпруга Тити Алакия. В момента е женен за шведската адвокатка и художничка Нане Мария Анан, която има едно дете.

Политическа кариера:

През 1962 г. Кофи Анан се присъединява към ООН като административен и финансов служител към Световната здравна организация в Женева. След това получава различни ръководни постове в организации и агенции на ООН, достигайки до позицията на помощник-генерален секретар за управление на...

Биография:

Франсис Форд Копола е роден на 7 април 1939 г. в Детройт. Като малък се разболява от детски паралич и дългото време, прекарано в леглото, го принуждава да търси начини да се забавлява сам. Дори си прави собствен куклен мини-театър. По-късно Копола развива интереса си към киното докато учи в университета Hofstra в Ню Йорк.

Завършва през 1960 г. и се мести в Калифорния, за да посещава престижния филмов курс в UCLA. Докато се обучава, Копола работи с режисьора на B-категория филми Роджър Корман. Именно той дава на Франсис възможността да режисира първия си пълнометражен филм.

През 1963 г. Франсис се жени за Елинор, с която са заедно и до днес. Имат три деца - София, Роман и Джан-Карло, който умира през 1986 г. след инцидент.

Професионална кариера:

Дебютът на Копола...

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta