"Животът ми е тежък, но го живея добре!" 4  18 Виж всички снимки

17.09.2011, 09:58

   
 

Джак Фарел или Джак, убиецът на великани*.

Гражданин на непознатия ни град Стоук он Трент в графство Стафордшър. Англичанин, който имал тежък живот, но го живял добре. Силен мъж, който вярвал в почтеността, добрите маниери и в чувството за хумор.

Това не си ли ти? Българин, който има тежък живот, но го живее добре? И не лъжи, че ценностите ти не са такива. Качества, които със сигурност ще искаш да предадеш на децата и внуците си.

Точно както Джак направил. Започнал да учи 4-годишния си внук Роби как да удря, да върви по улиците със стил. Казал му, че е добре да скача на леглото, за да заздрави краката си, и му показал какво е отговорност и какво - свободна воля. С респект към дядо си Роби се научил да бъде мъж. Мъж, който преследва всяка възможност.

И точно както Джак го научил, Роби излязъл на улицата и започнал да живее. Добре.

"Вземи това" и го преведи на английски, за да вземеш пример как се прилага наученото на практика. Скочи смело от леглото и намери приятели, с които да споделиш приключенията си, следвайки "братския" код**. Приятелите са за това, да ти напомнят, че трябва да си мъж, за да оцелееш. Мъж, който иска да изпъкне сред тълпата, но да изпъква тихо и елегантно.

Без шум - ти знаеш, че си един от тях, но знаеш, че със стил изпъкваш. Животът из улиците на България е тежък, но това не значи, че не можеш да се облечеш като брит. Ризата, панталонът и сакото никога няма да те издадат, че си скрил парите за такси или левчето за билет в тайните им джобове.

Чакай малко! Откога пък тези дрехи имат тайни джобове?

Питай Роби Уилямс и той ще ти каже, че имат. А, да, забравих да спомена, че фамилията на Роби е Уилямс. Същият мъж, който днес всички смятаме за стилна икона.

Защо те занимавах с толкова дълга предистория?

Защото никога нямаше да разбереш целта на работата на Роби и цялата концепция на модната му марка. И защото щеше да подминеш случващото се като "И Роби Уилямс станал дизайнер...".

Модата има много истории, но някои истории са за разказване. Тази е една от тях.

Роби Уилямс е известен егоист и бунтар, но вместо да почетка себелюбието си за пореден път, той реши да посвети новия си бизнес на Фарел.

Farrell е наследство, което трябва да се предаде напред. Farrell е виждане за истинския, градски мъж. Farrell е стил с духа на британеца, който се поглежда в огледалото преди да излезе и казва:

"Да, направих го точно както трябва!"

И сега какво?

Опциите са много. Можеш да изгледаш видеото (любимата ни част от късометражния филм на Роби). Можеш да разгледаш галерията и да видиш за какво говоря през цялото време. Можеш да прочетеш историята отново или просто можеш да натиснеш червеното хиксче в десния ъгъл на екрана ти. Възможностите са пред теб – възползвай се!

Ако все още нищо не разбираш, то поне вече знаеш, че съм много добра в монолозите.

 

*препратка към британската приказка "Jack the Giant Killer".

**истинско приятелство и уважение към братята. Един за всички, всички за един.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ