5 английски имена с главна роля на модната сцена

04.08.2011, 11:05

   
 
5 английски имена с главна роля на модната сцена

Обикновено модните тенденции се определят от броени имена. Подобна е ситуацията и с местата, от където се диктуват правилата, а именно Ню Йорк, Париж, Милано и, разбира се, Лондон. Събитието в модния свят или така наречената Седмица на модата се случва не само в тези градове, но те са имена с тежест и история. През този период, символично определен като седмица, Големите дизайнери разиграват моделите си като пешки, за да покажат чрез тях творенията си, които пък ние ще носим през следващия сезон.

Тези дизайнери са много, някои са капитани на трендовете и те направляват посоката на бъдещето в модата. И не са имена само в града, в който представят дрехите си, но и в целия свят.

Всеки познавач на модата и себеуважаващ се стилен мъж трябва да се запознае или поне да придобие някаквa представа за най-значимите дизайнери и произведенията им. Впоследствие не само ще разпознавате истината от фалша, но и ще имате възможността да комуникирате по-вещо с останалите хора на стила и най-вече ще впечатлявате модните маниачки.

Шегата настрана, време е да разберете какво толкова има в Лондон и защо тяхната Седмица на модата е известна с класическите си и съвременни дизайнери, както и с артистичните индивиди, комбинация от двете.

Дизайнер на връхни облекла в Лондон

Когато стане дума за блейзери, тренчове, шлифери и палта, малцина са марките, които могат да бъдат сравнени с "Burberry Prorsum”. Известни са с червено-черното си каре на бежов фон, което от години им служи за основен десен в бестселъра им – тренчкота. Компанията е създадена от Томас Бърбери през 1856г., като оставя империята и ясната си философия на поколенията. От тогава никой не е дръзнал да посегне и оскверни основата, всеки нов дизайнер просто наслагва и оставя своя отпечатък върху класиките.

Името, което трябва да научите сега, е Кристофър Бейли. Той е главният дизайнер на компанията от 2002 година насам и определено се справя брилянтно. Едно от добрите неща, които допълни към колекциите си този сезон, са мото-якетата, кожените панталони и якетата с капси.

Англичанин, който го е грижа за детайла

Мъже с модно съзнание, като вас, със сигурност държат на детайлите. За това разгледайте внимателно нещата на дизайнерът с шотландска кръв, Кристофър Кейн. Известен с красивите си декорации и апликации, дизайнерът има изострено чувство към фините детайли, които са ключът към изтънченото облекло. С елегантни форми и внимателно структурирани силуети, които контрастират с детайли в ярки цветове, Кейн оставя всеки зрител озадачен и възхитен същевременно.

Екзотични принтове и разточителни десени


Ако търсите нещо наистина крещящо, в Лондон няма да намерите по-добър дизайнер от Джонатан Саундерс, който може да свърши тази работа. От дебюта му в лондонската Седмица на модата през вече далечната 2003г., той изгради името си и придоби желаната слава с красивите си принтове и интелигентно изработените десени, особено тези в копринените материи.

Спретнати ризи с отлична кройка

Майсторството на Савил роу е пословично, но що се отнася до дизайнерите, които правят качествени ризи и елегантни дрехи за масовия пазар, за Лондон това е Ричард Никол. Направени от тежки материи, облеклата на дизайнера модна препратка към същността на съвременния мъж – изискан, многопластов и изненадващ. Хвърлете само поглед на саката му с кожени ръкави, за да придобиете бегла представа.

Ню ейдж

Съвременните и модерни дизайнерски решения на Хенри Холанд са тенденция сами по себе си. Още с представянето на първата си колекция тази година той започна да привлича огромно внимание не само към творенията си, но и към самия себе си. Макар за сега да представя само женски облекла, талантът му е разпознаваем и сме убедени, че ако направи мъжка колекция ще се радва на същия успех. До тогава можем да черпим вдъхновение от собствената му визия, която постига в повечето случаи със саморъчно изработени дрехи.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ