Стийв Маккуин се завръща  7 Виж всички снимки

17.09.2011, 15:52

   
 

Две икони от моторния спорт се събраха отново, за да празнуват. Британската модна компания "Barbour” отбелязва 75 години от създаването на якето "International” (или побългарено: "международното яке”), като представи лимитирано издание, вдъхновено от легендата Стийв Маккуин.

Бащата на всички моторни якета, "Barbour International” носи дизайн, който през годините беше многократно копиран, но никой не успя да го подобри. Богатото наследство на "Barbour” излиза на преден план през 2011г. – 75 години откакто компанията за пръв път влезе в света на мотоциклетизма и спечели.

Създадено специално за ендуро състезанието "International Six Day Trial” (ISDT) през 1936г., "Barbour International” е било яке за състезаващите се мотоциклетисти през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Именно това емблематично зелено (по-късно и класическо черно) яке се превръща в състезателното облекло на иконата Стийв Маккуин.

Сега след 75 години "Barbour” ще възкресят легендата за Маккуин и якето на многобройните мото ентусиасти. Пресъздаден за модерния ценител на неостаряващия стил, оригиналният "International” е част от специалната колекция "Barbour Steve McQeen”. Измежду всички тениски, ризи, жилетки и якета с характерни елементи, които се свързват с Маккуин, якето изпъква с непокътнатия си дизайн. Запазени са емблематичните джобове и колан, както и баджовете на отбора на Маккуин от ендуро състезанията. Освежената версия на тази икона на "Barbour” се предлага в два класически варианта. Първият е зеленикавият Rеxton, който е изработен от химически отмит плат с винтидж излъчване. Вторият вариант е в черно и напомня за по-късния период в мото живота на Маккуин. И двата модела са с интересно подплатяване, което моментално привлича погледа.

Сега ще ви насочим към галерията, където ще ви посъветваме внимателно да наблюдавате това, което виждате, защото малко трудно ще стигнете до него. Цялата колекция се предлага в официалните представителства на британската компания, но, за съжаление, България не е в списъка с облагодетелствани държави. На късметлиите, които имат възможността да се намират в Лондон, където е най-големият магазин "Barbour", ще кажем да грабят от легендата колкото могат.

На останалите от нас не ни остава нищо друго освен да слезем от мотора и да си сипем по една бира. Е, има го и вариантът да си поръчаме на шивач да ни изработи реплика на International.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ