Не съм бизнесмен, а съм бизнес...меен!  7 Виж всички снимки

03.08.2011, 11:21

   
 
<p>Джей Зи и Бионсе</p>

Джей Зи и Бионсе

За щастие си и стил, меен.


Първо действие.

Първа сцена:

Бруклин, Ню Йорк. 80-те години на миналия век.

В жилищен комплекс, символично отбелязан като Марси Проджектс, отекват ударите на барабани в полунощ. Нормално. Точно както явната размяна на кокаин на всеки ъгъл на кооперациите и изстрелите, произведени в 12 часа на обяд. Да, съпоставена с иначе "нормалния" ни свят, тази картина изглежда ненормална, но барабаните продължават да бият.

9-годишното момче Шон Кори Картър седи в кухнята в апартамента си, финансиран от правителството, удря ентусиазирано по масата и по разни празни кофи и не му пука, че съседите крещят. Той ще бъде музикант.

Пиша отново "Бруклин", за да ви дам представа за стила на музиката и съответно да отправя асоциативната ви мисъл към изпълнителя. Естествено, че е чернокож, все пак през 80-те на територията на Бруклин "бял" човек не е можел да стъпи – там и въздухът е криминален.

Втора сцена:

Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон, Париж... целият свят. 2011 година.

Шон Картър отдавна е забравен или по-точно е изместен от името Джей Зи. Но личността е една и съща. Седи в собственото си студио, част от огромната му империя "Roc-A-Fella Records” и работи върху 4-я си съвместен албум с голяма звезда, който на фона на 11-те му самостоятелни и адски успешни албуми буквално бледнее. Асистентите му хвърчат наляво надясно, разпитват го за разни събития, като концерти, участия и церемонии по връчване на награди, заливат го с въпроси за модната му линия "Roca Wear”, подхвърлят по някое изречение, в което съобщават за предстояща среща, интервю и т.н. Изглежда много неща са се променили. Но Джей продължава да удря, е, този път, разни копчета, но все така не му пука какво ще кажат другите, защото това е неговата музика.

Трета сцена:

Редакцията на Div.bg. Стол и клавиатура. Удрям копчетата и се опитвам да ви кажа какво общо имаме ние с Джей Зи.

Ние разбираме от стил! А Джей Зи определено успя да се превърне в стилна икона, преминавайки през "тежки" модни метаморфози в последните 10-20 години. Започна да гради върху вродената му хип-хоп визия с паднали дънки и широки потници, постепенно измести потниците с по-спретнати тениски и ризи, а дънките му съвсем чувствително се стесниха. Премина през разточителни костюми в комбинация с палта с пищни кожи, шапки ала Франк Синатра и крещящи бижута, с което явно заяви бохемската си природа. С годините обаче осъзна, че трябва да се облича спрямо възрастта си и трезвата му мисъл се прояви по най-добрия начин във визията му.

Днес наблюдаваме една невероятно успешна комбинация от хип-хоп, зряла класика и непринудена прилежност. Някак си успява да бъде спретнат с пуловер, широки дънки и кецове и да запази хип-хоп влиянието си и в най-сериозния костюм. Каквото и да нахвърли върху внушителната си фигура (висок е почти 190см.) всичко сякаш знае как да застане – всяка гънка си приляга както трябва, всеки цвят комуникира правилно с останалите, а съпоставените стилове просто следват ритъма в главата на Джей Зи.

Четвърта сцена:

България. Лято, което е към края си.

Гардроб пълен със забравени от време оно дрехи. Грабваш и хвърляш. Сядаш и мислиш.

Имаме 99 проблема, с които да се захванем. Това са около 10 тениски и толкова ризи, които да настаним под 10-те пуловера в класически десен, но в изразени, солидни цветове. Добавям 10 чифта дънки – повечето права кройка, но главно съобразяваме с възрастта. И на къде без 10-те чифта обувки?

Със смъкването на живака ще се наложи да закачим в гардероба и около 10 сака, които да допълнят напластяването на визията ала Джей Зи. Няма да ви карам да вземате цели 10 костюма, макар че ако работата го изисква, тази цифра е добра. Продължавам с 10 вратовръзки, които са емблематични за Джей и които разнообразяват визията до безобразие (понякога буквално, ако не внимавате какво си купувате).

Ако сте смятали правилно, то следват последните 29, които оставям на вас. Само подсказвам, че нестандартните аксесоари са ключът към успешния стил на fella Зи.

Проблемите разрешени. Основата е поставена и ви оставям да се насладите на резултата с реплика на мултимилионера:

"Ако се вгледате внимателно в облеклата ми (в различни случаи), ще забележите, че нося едни и същи неща хиляди пъти."

Второ действие.

Първа сцена:

Ти си на ход. Импровизирай!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ