Кино стил: "Drivе" с Райън Гослинг  17 Виж всички снимки

28.10.2011, 12:31

   
 

Общото между "Half Nelson", "Blue Valentine" и последния хит в киноиндустрията "Drive" е Райън Гослинг. Той е пич, свежият тип, новата надежда на Холивуд и не на последно място – стилен мъж. Стилът му на екрана еволюира от първия филм, който изписах, т.е. от 2006 г., до днес в "Drive" благодарение само на едно момиче – Ерин Бенах. Дизайнерката на костюмите във филми не само с участието на Гослинг вече е натрупала опит и показа това с блестящия избор на облекла, който е направила за актьора в "Drive".

Дори да не сте имали възможността все още да гледате филма, нужно ви е само да хвърлите едно око на трейлъра, за да придобиете представа за стила на Гослинг, за който вече сериозно се говори по целия свят.

"Райън харесва неща, които не изглеждат костюмарски и маркови. За него те трябва да имат усещането за наследство. Винаги взема нещата, които ще носи и ги прави свои собствени. Например грабва анорак на Dior и му отрязва качулката. Взема тениска на LnA и срязва яката. Мисля, че причината, поради която се облича толкова добре и изглежда толкова добре, е в това, че прави всичко негово притежание. Има страхотно око и е много вдъхновен от дрехите. Той ги обича, грижи се за тях, интересува се от тях и най-важното – вкарва себе си, той ги прави. Той решава какво ще облече."

С това кратко описание на стилния актьор Ерин Бенах признава пред GQ, че преди да заснемат филма с Райън седнали на един диван, разхвърляли пред себе си 1-2 чувала дрехи и започнали да обсъждат. Гослинг има много голяма роля за изграждането на невероятния стил на героя му, който повече от всичко впечатлява с хладнокръвие, запечатано в стилната му визия. Вместо да се остави просто да бъде облечен, Райън участвал в цялостния процес на избиране и създаване на екранния му гардероб, защото вярва, че облеклото отговаря и показва какъв е характера на героя, който играе.

С идеята да изградят образа на съвременен супергерой, Ерин Бенах решила да заложи на иконични дрехи и аксесоари, от които зрителите няма да се изморят, докато ги гледат. И фактът, че главният герой трябва да представи съвременен вариант на супергерой, моментално определил избора на емблема, която да се свързва с него. Тази емблема в "Drive" е именно сатенираното яке в сребристо бежово, което Гослинг носи почти през цялото време.

Историята му се оказва дълга и, разбира се, присъствието на Райън в почти всеки детайл е явно. Той казал, че е вдъхновен от ватираните сувенирни якета на Корея от 50-те, споделил с Ерин, че харесва експерименталния филм на Кенет Енгър – "Scorpio", и така се оформила основата, на която моментално заложили. Материята, правилната кройка и цветът дошли малко след това, когато отишли в ателието на Hgh Society в Лос Анджелис и поръчали да им бъде изработена "емблемата" на "Drive". Именно поради тази причина никой не можеше да открие подобно яке. Но благодарение на Steady Clothing, които получили лиценз за производство, сега всеки, който иска да открадне част от стила "Drive", може да го направи тук.

След като имате някаква представа през какво са минали Ерин и Райън, за да достигнат до финалния резултат само при якето, то най-вероятно ще можете да си представите какъв е бил процесът на избиране на останалите главни компоненти в гардероба на "шофьора". Класика с модерен отзвук може да се забележи в тъмните дънки, Хенли блузите, дънковото яке и риза, очилата, както и в ботите. Обувките всъщност са допълващият ръкавиците акцент, които противно на очакването са най-обикновените боти с класически дизайн на нормална цена. Само с едно кликване тук и можете да имате точно същите боти Stacy Adams, които Гослинг разходи в целия филм и които завършиха перфектно визията му, именно защото са препратка към иконичния американски модел, създаден от Уилям Стейси и Хенри Адамс през 1875 г.

Що се отнася до дънките, дънковото яке и тениските Хенли, за да повторите ефекта "Drive" и с вашата визия, единственото, което трябва да направите, е да разчитате на собственото си чувство за класика и да заложите на най-изчистените и семпли модели, които можете да намерите в магазините.

Дойде и следващият много важен момент – ръкавиците. Сякаш беше невъзможно да отсъства подобен аксесоар във филм с много шофиране, каскади и състезателен дух. В действителност не съм далеч от истината, защото Ерин се е вдъхновила за тях от самия Стийв Маккуин. Естествено, изработени са по поръчка, но ако решите, че имате нужда от подобрен аксесоар към облеклото си, то можете да откриете подобие почти във всеки добър магазин за кожени изделия. Повярвайте ми, мъж зад волана с ръкавици си е цяло предизвикателство за всяка жена.

Разчекнахме, изядохме и предъвкахме стила "Drive" и сега е време да видим всичко в действие. Ако не ви е достатъчен трейлърът, то по-добре заровете поглед в галерията ни.

Ready to drive?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 28.10.2011 | 13:53
1 Искам това яке!!!!!!!!!! Със съответния мъж ;)
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ