Каква поредна хелоуинска драма!

31.10.2011, 11:28

   
 
Каква поредна хелоуинска драма!

Днес е Хелоуин. И ако все още не сте разбрали защо хората се държат странно и са облечени по необичаен начин, то вече знаете причината. А само изчакайте да падне нощта и тогава вече ще онемеете от способностите, които същите тези хора придобиват по здрач. Пригответе се за трилър и ако влезете в настроението на Хелоуин, ще се чувствате много по-добре от страната на забавляващите се, докато танцувате вкупом на "Thriller", отколкото да бъдете само наблюдателят-жертва. В противен случай ви препоръчвам да останете вкъщи и да не отваряте входната врата при никакви обстоятелства.

Не знам дали празнувате или не този иначе католически празник, но тъй като България е модерна държава и населението има изключително съвременно и отворено съзнание, то дори не е въпрос на обсъждане дали е редно да имаме Хелоуин или не. Важното е да има повод за празнуване - разковничето на българското дълголетие и щастлив живот.

Леко в последния момент обръщам внимание на костюма, но имате цял ден на разположение да измислите как искате да изглеждате и да откриете най-подходящия за вас костюм. Вярно е, празнуващите се подготвят за Хелоуин от началото на месеца, но тъй като самият той не е наложен толкова добре в страната ни и обичайният за САЩ убийствен октомврийски аромат на тиква и канела в България се долавя едва-едва, то реално почти нямаше "сигнал", който да ни подскаже за предстоящия празник. Но той е тук!

Не е необходимо да впрягате цялото си същество, за да измислите нещо супер оригинално. Просто прегледайте гардероба си, заложете на някой и друг стилен костюм и си избийте от главата наложената представа, че на Хелоуин трябва да изглеждате като клоун. Съгласна съм, че всичко е позволено на този ден и че може да гледате на него, като на отдушник от сивото ежедневие и като на възможност да покажете всички магарии, на които сте способни, но опитайте се да не загубвате стилния си нюх. Например, лесно се долавя разликата между костюм на Жабока Кърмит и Кърмит с костюм. Минимална е разликата, но в първия случай ще заприличате на клоуна, а във втория ще бъдете стилният герой от любимо детско предаване.

Затова и наблегнах на момента с прегледа на гардероба ви, защото само с минимално усилие можете да постигнете много и само с един костюм. Предложенията са много, но ще ви дам само няколко, а оттук насетне можете да развихрите въображението си. С мярка, разбира се.

Вампирът

Граф Дракула, Луи и Лестат, Едуард Кълън. Без значение кой пресонаж ще изберете и в кое време ще се върнете с визията си, важното е да отдадете достатъчно внимание на стила си. Точно тук ви идва на помощ класическият костюм в черно, който в правилната комбинация с риза и аксесоари (фишу в ярък цвят) може да направи чудеса за Хелоуин. Само ще ви е необходимо едно наметало, което можете да намерите почти във всеки магазин за костюми, а ако решите да заложите на модерния вариант, като копирате Робърт Патинсън в "Здрач", дори няма да ви се наложи да търсите подобно нещо. Единственото, което ще трябва да добавите към ежедневната си визия, са вампирските зъби. И те се намират лесно, но са най-важният атрибут за визията Вампир. Е, и зачервените очи ще допринесат много за цялостния ефект, но след края на работния ден може и да сте достигнали до него без да сте полагали допълнителни усилия.

Чарли Чаплин

Може би следващият по-по-най-лесен начин, по който да се сдобиете с костюм за Хелоуин. Имитирайте господин Чаплин, като заложите на същия черен костюм, за който не спирам да ви говоря, добавите бяла риза, черна вратовръзка, шапка федора и си нарисувате един фашистки мустак. Ще се забавлявате изключително много, когато след работния ден се въплътите в ролята на английската кино легенда, най-вече като се опитвате да копирате походката му. За да запазите баланса, не забравяйте за емблематичния за Чаплин бастун, който ако завъртите един два пъти докато влизате в бара/мястото на партито, ще завъртите и погледите на Пепеляшките, Червените шапчици, феите и другите там фантастично нежни същества.

Модерният супер герой

Нужно е съвсем малко, за да изградите коренно различен от наложения образ на супер героя. Единият вариант е да прегледате какви маски са ви останали вкъщи от студентските години (всеки фен на комикси има по нещо скрито) или да си набавите отнякъде (на заем от приятел, от магазина). След като установите кой супер герой ще бъдете, сложете маската му и си облечете Костюма (да, същия класически костюм). Отново ви препращам към примера с Кърмит, защото с целия костюм на супер героя вие ще изглеждате като поредният клоун, но супер герой с костюм визуално говори по различен начин. Отделно ви обещавам, че не само ще бъдете оригиналният тип с особено чувство за стил, но и онзи супер герой, който привлече вниманието на всички жени на Хелоуин.

Съществува, разбира се, и вариантът, в който избраният от вас герой да няма маска. Давам ви пример със Супермен, в който можете да се превърнете, не само ако се облечете със синьо-червения му костюм с изкуствени коремни "плочки" и огромно наметало. Бъдете модерен дори и на Хелоуин и заложете на тениска със знака на Супермен (онова жълто S с неправилна рамка), която да облечете под Костюма. Визията ви ще е запомняща се, точно защото е неочаквана и различна.

Още...

Мисля, че вече схванахте идеята на стилния Хелоуин и не е необходино да говоря повече за Негово Височество Костюма. Единственото, което мога да допълня, е празнувайте, но не забравяйте себе си някъде измежду всички клиширани костюми и тиквена еуфория.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ