Избрано от Седмицата на модата в Ню Йорк  11 Виж всички снимки

16.09.2012, 12:47

   
 

Разгледахме улиците на Ню Йорк още преди да сме ви разказали за това, което се случваше през изминалата Седмица на модата в Голямата ябълка, но понеже обещахме, че след 13 септември ще ви разкажем за най-интересното, познайте какво следва?

Честито, печелите чисто ново ревю на голямото модно събитие в САЩ. Само преди това искаме да вметнем, че в момента тече Седмицата на модата в Лондон, но тя като че ли по-малко ни засяга, тъй като е предимно женска. Мъжката мина.

Тъй като дефилетата в Манхатън, белязани от основния спонсор Mercedes Benz, изобилстваха от мъжки облекла, не беше никак лесно да направим пресявка и да ви покажем най-доброто. Ровихме в интернет, гледахме ревюта на живо онлайн, правихме и други интересни неща и в крайна сметка стигнахме до петимата "финалисти", спечелили погледа ни: J Crew, Billy Reid, GANT by Michael Bastian, Gilded Age.

Първо да се разберем: колекциите са за пролетно-летния сезон на следващата година, т.е. ще се върнем към този рапорт в средата на 2013 г. И второ, не очаквайте кой знае какви изненади, защото като цяло не бяхме изненадани от предложенията на дизайнерите – всичко си беше добре познатото старо, но с лека нотка на промяна.

GANT by Michael Bastian

 
Започваме с ежедневното, дори спортно облекло. Изглежда се носи с лекота и зарежда с настроение, тъй като представянето на колекцията на американския моден гигант беше точно такова – леко, забавно и пълно с настроение. Представените модели излъчваха всичко това наведнъж със свежите си цветове, интересни комбинации – шушляков анорак с карирана риза, например, и непретенциозни кройки.

Gilded Age

Преминаваме към бунтарското ежедневно облекло, което навява спомени за лошите момчета от класическите филми с изключително мъжкото си излъчване. С предложенията на Gilded Age се върнахме в онези американски филми с грубовати, но истински мъже, които от града се хвърлят в ранчото и запретват ръкави. Да, точно онзи тип мъже, по които жените в момента въздишат.

Michael Bastian

За разлика от миналия сезон, Майкъл Бастиан този път се прехвърли от любимия си американски преп към италианския шик. Определено е интересно да видиш един добре познат европейски стил през очите на американски дизайнер. Комбинацията е наистина добра. Всъщност тази колекция отразява стила и на самия дизайнер, който е един от най-стилните нюйоркчани.

J. Crew

Свежите и не толкова традиционни комбинации от привидно класически облекла направо ни се забиха в очите. Нямаше просто начин да ги подминем. Не само защото цветовете извикват асоциации за пролет и летни приключения, но и защото утвърдените рамки в комбинирането на мъжките дрехи са разчупени толкова елегантно, че доставят удоволствие да ги гледаш. А какво остава да ги пробваш? Ние още довечера ще пробваме някои идеи.

Billy Reid 

Били Рийд представи общоприетите като скучни костюми в доста по-добра светлина. Сега остава и да окаже влияние не само на американците, а и на българите и дано в скоро време започнем да виждаме много повече мъже в съвременни и свежи костюми по улиците. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.09.2012 | 17:22
4 Негърът с жълтите обувки е безумен:)))
от Не е посочен | 17.09.2012 | 11:20
3 не знам защо имам странното чувство,че седмицата на модата в Ню Йорк дава все по-добри предложения за дамите и все по-лоши такива за мъжете!за пореден път ще трябва да подмина модните тенденции
от Не е посочен | 17.09.2012 | 09:29
2 Ех тази мода! Някои определени тенденции никога няма да ги разбера, за мое огромно съжаление, а ми се иска - просто съм от едно друго време :)
от Не е посочен | 17.09.2012 | 08:56
1 доста добре изглеждат.... е верно, че има някои модели, които не мога да възприема, но все пак това е висша мода
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ