Есента ви облича!  21 Виж всички снимки

31.10.2011, 14:32

   
 

Есен, късна есен. Умиращият сезон може да бъде и по-депресиращ, само ако му позволите. Но вие сте свежи и с амбициозно поведение, за което няма време за почивка с летаргично настроение. Това е присъщо за мечките и зимния им сън, а за вас – читателите на div.bg сънят е последното нещо, за което мислите в динамичното си ежедневие. Ето, и затова ни четете, защото при нас никога не е скучно и тук никога не се допускат мрачните мисли, песимизмът и безразличието. Вместо това си говорим за нещата такива, каквито са и то погледнати от добрата страна.

Така е и с модата. Модата, която само чака да дойде новият сезон и да ви нападне с хилядите си предложения. Ние обаче се явяваме филтърът, който допуска до вас само фино селектирани и внимателно обсъдени идеи. Такива, които ви дават представа какво да променяте и добавяте в гардероба си, без да е необходимо да хабите часове в ровене в интернет пространството, за да разберете каква е вълната.

Есенната вълна този сезон е по-изразена от всякога. Имам предвид есенното настроение, което носят всички дрехи по магазините, и цветовете, които не само отговарят на есенната палитра, но и силно акцентират в цялостния сет. Говоря ви за ярка горчица, наситено керемидено червено, прегарящо оранжево, бордо, тревисто и петролно зелено. Това са цветовете, които се комбинират един с друг така добре, както сами можете да се убедите само с един поглед навън. Всеки сезон дизайнерите се стремят да отразяват действителността и промените в природата, но като че ли този успяха най-правилно да представят цветовете и да им вдъхнат живот.

Време е да насочите вниманието си към гореспоменатите цветове и да започнете да "колекционирате" акценти в гардероба си. Вече всички магазини са пълни с есенната палитра, която не, не се асоциира с меланхолия, а напротив – с радост, мекота и уют, който свързваме с вилите високо в планината и задължителната за сезона камина.

Даваме ви няколко предложения в галерията ни, като преди това искам да ви дам само 3 съвета, които ще ви послужат при втората стъпка – комбинирането.

Съвет 1: Крадете

Буквално или просто вземайте назаем. Доброто начало с интегрирането на есенните цветове в стила започва с доброто копиране на Големите и известните. Затова започнете като прегледате един, два мъжки сайта, един, два lookbook-а на големи модни гиганти и ще придобиете представа каква е вашата задача, кои да са акцентите, на които искате да заложите и най-вече как да ги комбинирате.

Съвет 2: Заложете на класиката

Сигурно ви е омръзнало непрестанно да попадате в рамката на класиката що се отнася до ежедневието ви и "униформата", с която трябва да отидете на работа, но повярвайте ми в този случай е по-добре да познавате и да заложите на класиката. Причината е, че само на фона на класически модели, кройки и цветове (черно, кафяво, тъмносиньо и сиво), есенните цветове могат да изпъкнат най-правилно и да си свършат работата като модерен акцент. Затова без значение дали ще заложите на аксесоари или панталон, риза, тишърт или сако в актуалните за сезона цветове, нагласете така дрехите, че да не обличате повече от две неща в тези цветове едновременно. Тази смела крачка е само за най-опитните модни познавачи.

Комбинирайте пуловера в цвят горчица с ежедневен костюм или сако и деним в тъмни цветове, като под него заложите на карирана риза, в която се разиграват сините тонове. Карето ще придаде лека игривост на визията ви, а сините нюанси ще комуникират добре с денима и тъмния костюм и ще изиграе роля на основа за самия акцент – пуловера от Дижон.

Съвет 3: Не забравяйте чорапите

Те също са част от облеклото ви. Аксесоар или просто цветно райе, което иска околните да му обърнат внимание и затова се подава измежду обувката и крачола. Дори и в най-официалната ви визия винаги има място за който и да било цвят от есенната палитра, като най-ненатрапчивият, но впечатляващ начин е да заложите именно на чорапите. Цветът им ще е добре да отговаря поне на един цвят от целия сет дрехи, които сте подбрали. За нас най-добрата комбинация е чорапи-вратовръзка. Нека не ви звучи противоречиво – представете си класически тъмносин костюм (втален) със синя риза и вратовръзка на райе. Именно с райетата е съвсем адекватно да повторите цвета на чорапите. Или защо не обратното. Имате вратовръзка на кафяво и керемидено райе? Комбинацията с чорапи в керемидено и кафяв колан и обувки ще говори за вас само едно – стилен мъж, който познава силните си страни и знае как да ги покаже.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 01.11.2011 | 13:15
1 Ех, веднъж-два пъти месечно ми се случва да видя някой младеж със собствен стил, който да се откроява в тълпата. Дано почнат малко да чупят и стереотипите, не само стойки на мадамите
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ