В джунглата на аксесоарите  42 Виж всички снимки

28.11.2011, 14:49

   
 

Хей, искам да изскоча иззад паравана и да изкрещя "Събудете се!".

Днес е прекрасен ден за нещо ново, нещо вълнуващо и също толкова слънчево, колкото е и времето навън. Разбрахме се, че е адски глупаво да си говорим за времето, затова ще ви заговоря (първа) за една друга тема, която да вълнува косвения ни диалог - аз обичам аксесоари. (чувам ви: Ау, какъв егоист, сега ще ни занимава със себе си.)

Още повече обичам мъже с аксесоари. Но най-много обичам мъже, които разбират аксесоарите си.

Скъпи ми мъже, не става дума за мен, а за вас. За вашия стил – подбран прилежно и спретнат по вашему. За вашето лично присъствие – всеки детайл говори за вас. За отношението ви към себе си – както се отнасяте към визията си, така действате и спрямо себе си.

Ще ви говоря за вас и затова как една жена може да разпознае основните ви качества точно с един поглед.

Ние го умеем, защото сме се научили да четем между редовете, да говорим на езика на тялото и да отчитаме всяка реакция правилно, респективно за да можем да реагираме правилно. С времето всеки един "белег" става значим и ежедневно доказва значението си. Не ни е нужен тълковен речник, защото всяка една от нас създава по един такъв за себе си без да иска.

Визията е една от много важните категории, в които "изследваме" мъжете. Все пак окото е виновникът за първоначалното ни възприятие на човека от силния пол срещу нас. Онова, което правите и вие – от главата до петите – го правим и ние. Ние не отчитаме "дупе-цици- усмивка", а старателно събираме информация от всеки един детайл във вас. Разбира се, на първо място действа първичният елемент и точно както женската тигрица набелязва мъжкия претендент за "съпруг" по външните му качества и усещането ѝ за него, точно така и ние действаме с оценяване на визията и емоцията, която предизвиквате у нас.

Спирам се на онзи пръв поглед и възприятията само на окото. Ако нещата са на мястото си, ако успеят да установят контакт с мозъка на жената, детайлите, и в случая искам да ви насоча към аксесоарите, могат да предизвикат или не някаква реакция от нейна страна.

Колкото и странно да ви звучи, аксесоарите имат тази способност. И да, те могат да накарат жената да се усмихне, да се разтрепери, да освободи пеперудите в стомаха си. Понякога моментно, но в зависимост от влиянието върху зрението ѝ интензитета на желанието ѝ да повтори това изживяване може да нарасне правопропорционално.

Разбирате, нали? Зрение-желание.

За измерване ще въведа Div-термин, който да ни служи за по-ясно разбиране. Терминът: Divанетър (Div-желание-метър), което представлява странно измервателно средство, отчитащо увеличението и намаляването на влечението, порива, страстта на жената спрямо вас, като индикацията е промяната на нивото на странен вид живак в колба (бира в епруветка).


И така ние жените, например, виждаме копринена вратовръзка и моментално преценяваме дали ни харесва или не. Дали отговаря на нашите виждания за мода, стил, изразяване на себе си и дали начинът, по който собственикът им борави с тях комуникира с начина, по който ние го правим. С всеки положителен отговор на всяка дилема "живакът" в Divанетъра ни се покачва.

Следващ пример:

Окото ни е пленено от кадифена папийонка и с нарастването на нивото на желанието, което Divанетърът отчита, реакцията на тялото ни става все по-неудържима. Ние просто искаме да прокараме пръсти по повърхността ѝ (на папийонката).

Последен пример:

Не знам какво е отчел Divанетърът, когато видях един джентълмен по време на една дегустация на вина да разклаща чашата си с вино, елегантно поставил длан върху столчето ѝ. На един от пръстите му гордо стоеше сребърен пръстен с изчистен дизайн и изкусно затворен във вътрешността му черен камък (ювелирното майсторство се забелязваше дори от няколко крачки). Жестът, с който повдигна чашата, беше достатъчен да накара същите онези пеперуди да затанцуват в мен. А пръстенът продължи да стои гордо на пръста му и да разчита на това собственикът му да се държи с него както подобава на природата му – благородно.

Какво ни говори всичко това?

Всяко едно допълнение към облеклото ви издава по-детайлните "неща" от вас, защото ако смятаме облеклото, говорещо за вас, за основа, то аксесоарите са знаците, които преминават тази граница и гмурват по-надълбоко мисълта. Ярките аксесоари отразяват ярката ви природа, смелите говорят за бунтарския ви, смел характер, елегантните и добре поддържани - за изисканото ви отношение към всичко около вас, включително и себе си.

Ако тези ключове от гардероба ви правят впечатление и ако успявате да вложите част от себе си винаги, когато понечите към тях, то повярвайте ми жените също ги забелязват и успяват да разчетат онази част от вас, която сте вложили. Ние някак си можем да разбираме всичко на друго невербално ниво, а тайната, която ни разкрива цялата тази тактика на гадаене и разгадаване, е толкова проста – знаем какво ще бъде отношението ви към нас. Вие изразявате това чрез аксесоарите, дрехите и жестовете си.

Комуникацията между две същества е един от най-сложните проблеми за разрешение във Вселената. Балансът се постига само когато се търси синхрон. А за да достигнем до него е необходимо да развиваме мисълта и усещанията си. За тази цел ние жените сме заложили на това, което можем най-добре – да виждаме (не просто гледане) и да чувстваме. И ако новият начин, по който можем да комуникираме в тези времена, в които модата е превзела всичко, е разгадаване на личността по визията, то половината разговори за звездите и луната ще са излишни. За какво са ни излишни приказки след като целим еволюция?

Затова скъпи мъже, подбирайте добре аксесоарите си (дрехите също), защото говорят добре за вас. Съветът ми е просто да се питате дали въпросният продукт в магазина отговаря на вас по някакъв начин. Ако отговорът е "да", отивайте на касата и не се страхувайте да сложите върху себе си и най-смелия аксесоар, който е отговорил правилно на въпроса ви. Може би пък още не сте открили, че сте толкова смел да носите подобно нещо, но в момента, в който залепите това "нещо" за вас, ще откриете неочаквани хоризонти пред себе си, а Тя със сигурност ще долови честотите ви.

П.С. В галерията ни подбрах едни доста интересни аксесоари, които се изработват ръчно от новоизгряващи дизайнери от цял свят и всеки един от тях разказва своята уникална история. Всичко можете да откриете в Boticca.com.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ