Теми, които никога не трябва да обсъждаш на семейната вечеря

22.11.2022, 16:00

Ама никога!

   
 
Теми, които никога не трябва да обсъждаш на семейната вечеря

Празниците наближават, а с тях и неизбежните семейни събирания, които вероятно не обичаш много. Ако трябва да сме честни, приятно ни е да се видим с всички свои близки по време на коледнитте празници, но понякога тези срещи могат да бъдат много неловки и досадни.

Разбира се, от всяка ситуация има изход, така че винаги можеш да се справиш в неприятните ситуации на масата. За целта е много важно да избягваш определени теми. Така ще минимизираш възможността да се изложиш или пък да предизвикаш семеен скандал.

Не се заяждай с проблемния роднина

Във всяка фамилия има по един досаден чичо, който постоянно се заяжда с теб, задава неудобни въпроси и припомня неловки семейни случки, които никой не иска да обсъжда. Кажи му, че моментът за тези теми не е удобен и да изчака до някй следващ път. Не позволявай на такъв човек да развали настроението на масата.

Нито дума за парите, които брат ти ти дължи

Да, вероятно не е приятно някой да ти дължи не малка сума пари, но в крайна сметка е празник и не е нужно да изпадате в кофти разговори. Парите винаги са чувствителна тема и щом не ти ги е върнал досега, явно изпитва финансови затруднения.

Политика

Много добре знаеш до какво водят няколко чашки и споменаването на Бойко Борисов на масата. Недей! Рискуваш да отегчиш половинта гости, а с другите - да се изпокараш до живот. Струва ли си да си развалиш отношенията с роднините, заради проблемите в държавата, които така или иначе не можеш да разрешиш?

Женитба и деца

Най-вероятно баба ти няма да пропусне да те попита кога най-накрая ще доведеш някоя девойка на семейното събиране. Не изпадай в обяснителен режим, не си длъжен да даваш отчет, дори и на най-близките си. Съответно ти също не трябва да си поволяваш да отваряш темата и да разпитваш, например сестра си кога смята да те зарадва с племенник. Не знаеш каква е ситуацията, но преди всичко - не е твоя работа.

Кой колко яде

Не гледай по чиниите на хората и спри да им броиш чашите. Все пак е празник и сте се събрали, за да се насладите на вкусна вечеря заедно. Това, че не си успял да опиташ от домашната луканка, защото някой друг те е изпреварил, не значи, че трябва да вдигаш скандал.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ