Близо 2/3 от потребителите на Tinder вече имат връзка

17.07.2023, 12:00

А 1/2 дори не искат среща!

   
 
Близо 2/3 от потребителите на Tinder вече имат връзка
Източник: Canva

Ново проучване установява, че близо две трети от хората, които използват Tinder, вече имат връзка, а почти половината от потребителите изобщо не търсят романтични срещи.

В проучването, публикувано миналия месец, изследователите анкетират 1400 потребители на възраст от 18 до 74 години относно мотивацията им да използват приложението за запознанства, както и броя на "мачовете" и срещите, които са имали.

Според проучването 65,3% от потребителите на приложението са били женени или са имали връзка, а само 50,3% от потребителите на приложението са го използвали, за да се срещнат с някого офлайн.

Тези потребители остават активни в приложенията за запознанства по същите причини, поради които използват социалните мрежи. За тях платформите са се превърнали в източници на забавление и социални връзки, както и повишаване на увереността, което идва със събирането на харесвания и съвпадения.

Проучването установява, че потребителите на Tinder, които съобщават за най-малко удовлетворение от приложението, са тези, които го използват, за да се справят с негативни емоции и други проблеми.

"Никога не сме възнамерявали това да бъде платформа за запознанства. Това е платформа за социални открития, улесняваща запознаването между двама души.", казва още през 2014 г. тогавашният маркетингов служител на Tinder Джъстин Матин.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ