„Опенхаймер“ е заснет само за 57 дни?

18.07.2023, 10:48

Килиън Мърфи разказва за снимачния процес!

   
 
„Опенхаймер“ е заснет само за 57 дни?
Източник: IMDB

По време на интервю за подкаста "WTF" на Марк Марон Килиан Мърфи каза, че "Опенхаймер" на Кристофър Нолан е направен в "безмилостно" бърз график.

"Направихме филма невероятно бързо - за 57 дни. Темпото беше безумно.", пояснява той.

За сравнение, трилърът за оцеляване от Втората световна война на Нолан "Дюнкерк" е заснет за 68 дни, а неговият мащабен шпионски филм "Тенет"  - за 96 дни. Мърфи е в центъра на повечето сцени на "Опенхаймер", което прави по-краткия снимачен график още по-интензивен за актьора.

"Режисьорите са велики, но усещането е като в независим филм. Там са само Крис и оператора — винаги една камера, освен ако няма някакъв огромен, огромен декор — и стрелата и това е всичко. Няма монитори, нищо. Той е много аналогов режисьор.", допълва Мтфи пред Variety.

Въпреки че "Опенхаймер" е сниман в продължение на 57 дни, което е един от по-кратките проекти на Нолан, филмът продължава три часа и е най-дългият в кариерата на режисьора. Актьорският състав и екипът живееят заедно в един и същ хотел по време на продукцията на филма, но Мърфи никога не се присъединява към колегите си, поради интензивността на изпълнението на главната роля.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ