Любопитни и леко ужасяващи факти за филма "Менюто"

16.01.2023, 16:00

Препоръчваме!

   
 
Любопитни и леко ужасяващи факти за филма "Менюто"
Източник: IMDB

Признаваме, че ни отне време да се навием да изгледаме "Менюто", но изобщо не съжаляваме, че сме го направили. Макар, че излезе през средата на ноември, филмът в момента е хит в социалните мрежи, където можеш да намериш негови откъси и различни любопитни неща, свързани с продукцията.

Всъщност филмът е определен като черна комедия на ужасите и осмива съвременния култ към изисканата храна, шеф готвачите и прекалено засуканите ястия и ресторанти.

Ето и най-любопитните подробности от филма, които може и да си пропуснал! Предупрежадваме,ч е ще има спойлери, така че чети на собствена преценка!

Пушенето

Вероятно си спомняш сцената, в която Тейлър обяснява как пушенето притъпява нашите сетива и ни пречи да усетим пълноценно вкуса на храната. Ако се загледаш внимателно, ще видиш, че в една от сцените кулинарния критик, която е затворила множество ресторанти, пуши цигара. Вероятно затова Шеф я мрази толкова много - храната, която е опитвала едва ли е била толкова лоша, просто тя не е имала адекватна преценка.

Тантал

Ако погледнеш отлбизо една от снимките в кабинета на Шеф, ще видиш, че той е работил в ресторант на име Tantalus (Тантал). Това е името на персонаж от гръцката митология, който поканил боговете на вечеря в своя дом. Той им дал да се хранят с месо от собствения му син. Когато разбрали какво е направил, те го проклели винаги да бъде гладен, но храната да се превръща в пепел, щом попадне в устата му и да бъде винаги жаден, но водата да се изпарява преди да е могъл да отпие от нея. Точно като Тантал, Шеф е изгубил всякакъв смисъл в храната и в живота си.

Магаре

Когато се оказва, че Ричард не знае нито едно от ястията, което шеф е приготвял в миналото, той го нарича "магаре". Това е директна препратка към Гордън Рамзи и неговата култова реплика, която употребява в риалити предаванията, които води.

Козите

В една от първите сцени на филма, когато персоналът приветства гостите в ресторанта, пред тях има две кози. За по-наблюдателните, това всъщност предрича финала на филма, защото козите на Юда са тези, които трябва да докарат добитъка в кланицата.

Обецата

Ако си забелязал, героинята на Аня-Тейлър Джой носи обеца във формата на безопасна игла. Тя е единствената, която носи подобно бижу и единствената, която оцелява. Тя всъщност символизира, че героинята ще бъде в безопасност през цялото време.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ