Състезание по редене на пъзели, пълно с хъс и много страст

16.12.2015, 17:14

За първи път в София

   
 
Състезание по редене на пъзели, пълно с хъс и много страст
Източник: Puzzles Bulgaria

Смея да твърдя, че съм посетила солиден брой състезания и спортни надпревари от всякакъв ранг, размер и значимост. За първи път обаче ми се случи да присъствам на редене на пъзели с цел победа. Някои от вас може би се усмихват - какво състезание, какви пет лева? Ще ви кажа - съвсем истинско, нахъсано и изпълнено с напрежение.

1612862Puzzles Bulgaria

На 5 и 6 декември в една уютна зала на бул. Дондуков 11 се проведе първата за столицата надпревара по сглобяване на пъзели, организирана от Puzzles Bulgaria и подкрепена медийно от Div.bg. И ако си мислите, че става дума за лежерно подреждане в спокойна обстановка, в полегнало състояние на килима, жестоко се лъжете. Говоря ви за хора, претъпкани със спортен хъс, обмислили тактика и приготвили цялото си съзнание за това да победят. Разбира се, важно е участието, но само победителите знаят колко е сладко да си на първо място.

Предоставените от Educa пъзели наглед бяха лесни. На практика обаче добре поизпотиха участниците, особено тези от втория ден, когато иначе миловидният Мики Маус се оказа костелив орех дори за най-обръгналите пъзелови маниаци.

1612859Puzzles Bulgaria

Организацията и на двата дни бе перфектна, както от страна на екипа, подготвящ предизвикателствата, така и от страна на участниците. Оказа се обаче, че на 5 декември пъзелът се нарежда по-бързо. За 3 часа и 10 минути отборът на Елена Ганчева и Биляна Кальонска успя да нареди приятната цветна картинка. На второ място се класираха Гергана Тодорова и Петя Душкова с чудесното време от 3 часа и 40 минути, а трети с 4 часа и 40 минути финишираха Александра Генова и Емил Леви.

1612857Puzzles BulgariaОтборът, който победи в първия ден от състезанието

Онова, с което се сблъскаха отборите във втория ден, бе наистина неочаквано трудна комбинация от парченца. Наречен "Кошмарът на Мики", пъзелът с прочутата мишка на Дисни оправда името си и сериозно изпоти смелчаците, записали се за участие.

1612858Puzzles Bulgaria

Победители във втория ден на състезанието, след упорито редене за 7 часа и 30 минути, станаха Стефанка и Стоян Антонови. Второ и трето място бяха определени след преброяването на останалите парченца на другите двойки - втори се класираха Лилия Бонева и Мая Иванова, а трети - Ангелина Ангелова и Бойко Вълчев.

1612856Puzzles BulgariaПобедителите от втория ден на състезанието

Убедена съм, че всички, които взеха участие в това уникално за София състезание под една или друга форма, са впечатлени, доволни и нямат търпение да се включат в следващо издание. Дали ще има такова ли? Ако съдя по блясъка в очите на хората, които срещнах по време на реденето на пъзели, със сигурност предстоят още, дори по-интересни инициативи. Div.bg ги очаква с нетърпение!

1613067Puzzles BulgariaЕкипът на Puzzles Bulgaria и част от участниците

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta