Възможно ли е да си сглобиш собствен iPhone 6S в Китай? 2

20.09.2019, 17:00

А колко струва?

   
 
Възможно ли е да си сглобиш собствен iPhone 6S в Китай?

Смартфоните са изключително разпространени и стига да имаме пари, влизаме в магазина и си купуваме чисто нов модел от желаната от нас марка. Но някои телефони са много по-скъпи от други и обикновено те са най-желаните от страна на потребителите.

Но дали е възможно сами да си сглобим телефон? А по-евтино и излиза? Ютюбърът от канала Strange Parts често посещава Китай и с всеки изминал път все повече изгаря от любопитство дали това е възможно. Неговата цел се да си изработи iPhone 6s.

За да разбере отговора на този въпрос той отива зад големите магазини за техника, където се намира нещо като битпазар, от който закупува някои части за апарата. След това посещава още складове и работилници, от които се сдобива с екран, предна камера и всичко останало. През цялото време влогърът се допитва до специалисти и хора, които се занимават със сглобяване на смартфони.

В първото видео от поредицата ще видите целия процес по набавяне на части и сглобяване на целия iPhone 6s. Изработката му е напълно възможна, стига да знаете какво точно ви трябва, към кого да се обърнете и да имате поне някаква идея с какво се захващате.

 

 

Но колко струват частите и изработката и заслужава ли си цялото това приключение, за да се сдобиеш с телефон, който дори не е 100% оригинален?

Strange Parts дава ясен отговор и  на този въпрос. Той твърди, че цената на всички части е малко повече от 300 долара. Но това не е всичко! Той дава още 200 долара за инструменти, за подмяна на сгрешени части и за елементи, които самият той е счупил.

Влогърът съветва да имате предвид, че изработката на собствен iPhone винаги е свързана със закупуването на допълнителни неща, които оскъпяват процеса. И цената може да се повиши още повече.

Но колко точно излиза целият този процес и дали това е най-евтиният начин да се сдобиете с iPhone ще разберете в следващото видео.

 

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta