10 от най-бруталните уреди за мъчения

18.08.2014, 16:27

Ножици, вилици и други прибори

   
 
10 от най-бруталните уреди за мъчения

Колкото и отвратителни и болни да са средновековните мъчения, не можем да отречем, че повечето от тях са феноменални. Вече сме разглеждали някои от гениалните исторически мъчения, плод на болни умове, но с този материал ще обогатим още представата ви за това какво е болка.
Представяме ви 10 от най-бруталните уреди за мъчения.

Вилицата на еретика

1364540

Този уред за мъчение представлява парче метал с остриета в двата края, наподобяващо вилица. Едното острие се поставяло под брадичката, а другото - на гръдната кост. Уредът се закрепял и стягал с колан около врата на жертвата. В момента, в който мъченикът се унесял или изгубел контрола над тялото си, гърлото и гърдите бивали пронизвани.

Гилотина

1364541

Гилотината е един от най-известните уреди за екзекуция. Представлява остър като бръснач нож, прикрепен към въже. Главата на жертвата се поставяла в средата на рамката, острието се пускало и... главата се отделяла от тялото. Този метод се е смятал за един от най-хуманните, защото жертвата нямала време да изпита болка.

Уред за разкъсване на език

1364545

Устройството наподобява големи ножици, които без усилие могат да отстранят езика на жертвата. Устата на мъченика се отваряла със специален уред, наречен "отварачка за уста", след което остриетата на ножиците докосвали езика. В този момент винтът бавно се затягал, като предизвиквал ужасна болка. След като езикът бил добре затегнат, бивал грубо разкъсан.

Стол на мъченията

1364547

Уредът е известен още като Столът на Юда. Това ужасно мъчение се е практикувало до 1800 година в Европа. Столът бил покрит с между 500-1500 шипа. Някои столове имали нагреватели под седалката си. Използвал се е за измъкване на самопризнания от престъпници, като ги карали да гледат как изтезават други хора.

Циментови обувки

1364543

Този тип мъчение е въведен от американската мафия, за да убива врагове, предатели и шпиони. Поставяли краката им в цилиндрични блокове и след това ги пълнели с мокър цимент. След като циментът изсъхнел, жертвите били пускани в реката и умирали в мъки.

Гръдоизкормвач

1364546

В Средновековието жените също са били обект на мъчения, което, предполагаме, няма как да ви изненадва. Именно този уред бил предназначен за тях. Жертвите умирали от кръвозагуба. Уредът се поставял на женските гърди, а шиповете се забивали в плътта. След това острото съоръжение рязко се издърпвало и разкъсвало месото.

Крокодилски ножици

1364542

Крокодилските ножици се използвали срещу хората, понечили да посегнат на краля. Желязото се нагрявало до червено, а после чрез него се отстранявали крайниците на жертвата.

Испанско магаре

1364544

Това е уред за мъчения, при това един от най-страшните, използван често по време на испанската инквизиция. Измъчваният се поставял гол, седнал на магарето, а на краката му се поставяли тежести, докато накрая острието, на което е седнал не преминело през тялото на жертвата.

Мъчение с трион

1364539

При този метод жертвата била окачена с главата надолу. Изтезаващите режели тялото по цялата му дължина с голям трион. Понякога срязвали тялото само до корема, за да удължат агонията.

Обесен, изкормен и разкъсан

1364548

През Средновековието наказанието за измяна в Англия било жертвата да бъде обесена, изкормена и да ѝ бъдат премахнати крайниците по особено жесток начин. Въпреки че това мъчение било премахнато през 1814 г., то е причина за смъртта на много хора. Състояло се в следното – жертвата била влачена до мястото на изпълнение на екзекуцията. Обесвали я, а после я изкормвали и кастрирали. Накрая четирите крайника били завързвани за коне, които при знак тръгвали и отнасяли със себе си частите от тялото на жертвата. Освен всичко мъченикът бил и обезглавяван.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ