Обвиниха Måneskin, че носят грим и токчета, въпреки че са хетеро

23.01.2023, 10:27

А какво ще кажат за Kiss?

   
 
Обвиниха Måneskin, че носят грим и токчета, въпреки че са хетеро

Басистката на Måneskin Виктория де Анджелис и барабанистът Итън Торчио принадлежат към LGBTQ общността, но за разлика от тях певецът Дамиано Давид и китаристът Томас Раги понесоха критики за това, че "възприемат" по-флуиден стил, като носенето на грим и обувки на ток, въпреки че са хетеросексуални.

В неотдавнашно интервю за The Guardian, де Анджелис отговори на обвиненията в т нар. queerbaiting.

"Има някои случаи, в които това се случва, но понякога обвиненията са толкова крайни. Глупаво е странни хора, които трябва да се борят с тези стереотипи, да слагат етикети и да създават повече омраза. Фактът, че двамата са хетеросексуални, не означава, че не могат да носят грим. Или токчета.", каза тя.

По-късно в интервюто групата изясни погрешните схващания, които някои хора може да имат относно избора си на начин на живот. 

"Мисля, че мнението, което хората имат за нас и за мен, е много извън целта. Хората си мислят, че се държим като Sex Pistols или Mötley Crüe, но ние не сме нищо подобно. Ние сме по-информирани относно рисковете от наркотиците и как те влияят на тялото ви. Дори вече не пия алкохол.", казва Дамяно.

"Не смятаме, че истинската рок музика е свързана с тези стереотипи за секса, наркотиците и рокендрол начина на живот", добави Виктория. "Става въпрос за изразяване и творческа свобода."


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ