Коледната почивка на Марк Зукърбърг

28.12.2011, 14:03

   
 
Коледната почивка на Марк Зукърбърг

Когато си по-богат от 99% от населението на земята можеш да правиш каквото си искаш за Коледа. Именно такъв е и случая с един от нашите добри познайници - Марк Зукърбърг, който по празниците се отдаде на разкош, яхти и преследване на кози в китната азиатска държавица Виетнам.

В дните непосредствено преди Коледа The Zuck и приятелката му Присила Чан минават под конвой през Ханой (има рима даже), след което, за празничната сутрин, се отправят на кратко плаване с лодки покрай бреговете на провинцията Сапа и в залива Халонг. През цялото време създателят на Facebook и неговата изгора са под зоркото наблюдение на група частни охранители, все пак едва ли някой би искал със Зукърбърг да се случи нещо и Facebook-ът да спре.

След края на краткия круиз, хеликоптер отвежда влюбената двойка до техния хотел - уютното екоселце Topas Ecolodge. На следващия ден Зукърбърг, Чан и техните гости и приятели се отдават на забавления като основателят на най-голямата социална мрежа в света, организира състезание тип американското риалити "The Amazing Race" или Шеметна надпревара.

В това импровизирано състезание Зук, Чан и гостите им, разделени в отбори, се отдават на традиционни виетнамски забавления като преследване на кози със завързани очи, катерене по пилони и др. Тук е моментът, в който щем не щем си представяме Марк, който гони плаха виетнамска козичка с превръзка на очите, шок и ужас, но подобни ексцентрични забавления са повече от присъщи на неприлично богатите хора по света. За финал Зукърбърг и компания се отдават на хайкинг около Topas Ecolodge.

Интересно е да се спомене, че през целия си престой във Виетнам Зукърбърг - отявлен любител на месото, задоволява глада си с най-добрите вегетариански гозби, които могат да се намерят в тази част на Виетнам. Причината за тази "диета" е бас между Марк и приятелката му Присила, според който основателят на Facebook няма да може да се справи с предизвикателството да се храни като вегетарианец няколко дни.

Победата в този облог отива, разбира се, при Марк, който триумфално напуска Виетнам след Коледните празници, най-вероятно вече изготвил своите планове за следващата лудешка екскурзия в някое друго супер екзотично кътче на планетата.

В същото време ние си киснем в офиса и се чудим как някой е готов да даде нечовешки много пари, за да гони кози във Виетнам, докато може да прави същото съвсем безплатно във всяко второ класическо българско село. То, ако беше толкова забавно, щяхме по цял ден да рипаме с козичките. Нали?

Източник: Gizmodo

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 27.12.2012 | 09:40
1 И гениите имат нужда да разпускат от време на време
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ