Как да бъдете джентълмени?  2 Виж всички снимки

11.08.2014, 17:25

Правете го както трябва!

   
 

Напоследък сентенцията "Хубавите ябълки ги ядат прасетата" изглежда все по-актуална. Незнайно защо красивите жени, дори умните и свестните такива, все по-често се забъркват с някой (силно казано) господин с интелекта и маниерите на селски бияч. Вероятно тези жени си мислят, че това е най-доброто, което може да се намери на територията на милата ни татковина и други алтернативи няма. Е, наша работа е да ги убедим в обратното. Под "наша" имаме предвид на нас, джентълмените. Тъй като Div.bg винаги е бил и ще бъде сайт за модерния джентълмен днес решихме да се върнем към корените си и да ви дадем няколко съвета за това как да бъдете истински джентълмени. Защото в действителност няма жена, която да не харесва джентълмените. Въобще не слушайте разните му там чалга певици и други "wanna-be” секссимволи. И така – по същество:

Джентълменът винаги е учтив

Това е най-лесната (поне за някой хора) част от джентълменството. Винаги казвайте "моля" и "благодаря" и се извинявайте, когато това е необходимо. Освен това трябва да отваряте вратите на жените, да се усмихвате, да сте спокойно и да показвате интерес към човека, който ви говори. Това е елементарна култура ако не друго.

Джентълменът псува възможно най-рядко

На теория джентълменът не трябва никога да псува, но всички знаем, че това е невъзможно. Прекаленото използване на нецензурни изрази ви прави да изглеждате като необразовани идиоти и определено не си помагате по този начин, особено ако сте в присъствието на дами.

Джентълменът си знае мярката

Джентълменът трябва да се постарае никога да не се напива пред възлюбената си. Тук трябва да уточним – няма лошо да обърнете 2-3чашки, колкото да ви стане весело, но да се отрежете като казаци е недопустимо.

Джентълменът защитава жена си

Жените търсят в мъжете защита и закрила – качества, които джентълменът трябва да владее. Той трябва да държи приятелката си за кръста или за ръката, когато пресичат, да върви от външната страна на тротоара и винаги да я изпраща до вкъщи. Също така джентълменът трябва да отблъсква кретените, които оскърбяват него или приятелката му.

Джентълменът винаги е готов да помогне

Ако видите жена с тежки торби и предложете помощ. Ако видите права жена в автобуса ѝ отстъпете мястото си. Това също е елементарна култура, но в днешно време все по-малко хора го правят.

Джентълменът уважава жените

Това е много важно! Едно от най-лошите неща, които можете да направите на среща, е да говорите за други жени и спомените си с тях. Джентълменът пази тези неща за себе си.

1359601

Джентълменът знае кога и как да прави изненади

Ако някоя дама е грабнала вниманието на джентълмена, то той ще знае, че изненадите са нещо много важно за всяка връзка. Интересно пътуване през уикенда, цветя или бонбони в произволен ден... Тези неща могат да направят чудеса.

Джентълменът уважава тялото си

Всеки джентълмен знае, че едно от най-важните неща в живота е да се грижи добре за тялото си. Той няма да неглижира физиката си, защото това е присъщо само на мързеливците. Той внимава какво облича, знае как иска да изглежда и винаги обръща внимание на детайлите.

Джентълменът винаги е искрен

Понякога благородната лъжа е добър ход, но трябва да се стараете да сте честни с хората около вас. Ако се опасявате че ще обидите някого, не се тревожете – каквото и да кажете, каквото и да направите, винаги ще има хора, които няма да ви харесват. Съвсем нормално е.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ