Страшно опасни детски играчки

28.08.2014, 12:24

Вече са забранени

   
 
Страшно опасни детски играчки

Ако сте родители, прекрасно знаете, че значителна част от детските играчки са опасни за децата. Производителите понякога действат безхаберно и пускат на пазара изделия, които реално застрашават живота и здравето на малчуганите. Предполагаме, че не го правят нарочно, а по-скоро работят през пръсти, но дори и така да е, необходимо е да се говори по проблема. Вижте няколко опасни играчки, произвеждани през годините, които, слава богу, вече се забранени.

Гривни, огъващи се след удар

1373081

Това са онези популярни пластмасови гривни, които са опънати, но при удар в китката се огъват и прилепват към ръката. Някъде в края на 90-те години те са особено модерни. По-евтините версии на въпросните гривни обаче нанасят сериозни травми на децата, които в по-сериозните случаи водят до дълбоки порязвания.

Топчета, които се превръщат в динозаври

1373083

Това са специални топчета, които, когато се потопят във вода, започват да "растат" и се превръщат в нещо, слабо напомнящо динозавър. Децата, притежаващи тези играчки, са били изложени на реален риск, тъй като топчетата са с малки размери и лесно могат да бъдат погълнати. След експерименти се оказва, че разрастването на топчето може да причини страхотни стомашни проблеми, а още по-лошото е, че практически е невидимо за рентгенови лъчи.

Ядяща кукла

1373085

Това е специална кукла, която има моторизирана уста. В нея децата могат да слагат пластмасова храна, с която да "хранят" куклата. Както се сещате, освен предназначените пластмаси, в устите на тези ужасни кукли редовно са попадали пръстчета, коса, носове... Най-"приятната" част е, че производителите на куклата не са сложили бутон за включване и изключване, така че "яденето" продължава до изтощаване на батериите.

Комплект за взимане на отпечатъци

1373084

Да, като цяло идеята децата да си представят, че се намират на местопрестъпление, не е много яка, но какво пък, важното е да им е забавно. Опасната част се съдържа в праха, който се използва за взимане на отпечатъци, Съдържа асбест, доказано причиняващ ракови заболявани при вдишване. Не е чудно, че компанията, произвела тази безумна играчка, след време банкрутира.

Бебешка надуваема лодка

1373082

Бебетата обожават водата. Обичат да се плискат, да я пият, да пишкат в нея. Така че идеята за надуваема бебшка лодка, която да държи детето далеч от директен контакт с водата, се посреща положително от родителите. Оказва се обаче, че лодките се късат твърде лесно и много бебета са потъвали във водата с реална опасност от удавяне.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ