Разтърсващи факти за Северна Корея!  2 Виж всички снимки

16.02.2017, 09:00

Няма по-странна държава!

   
 

Северна Корея е изключително странна държава и всеки нормален човек би се съгласил, че там нищо не им е наред. Представяме ви доказателствата за това.

Севернокорейската армия използва високотехнологични средства за кибер-война, както и ракети, които са забранени в другите държави. За всеки мъж навършил 18-годишна възраст е задължително да привлича хора за армията.

За разлика от повечето държави, образованието в Северна Корея е изцяло платено. Учениците си плащат дори чиновете, столовете и отоплението.

1860465

От всичките 120,538 километра пътища в страната, по-малко от 3% от тях са павирани.

Всеизвестен факт е, че Ким Чен-Ун е много, много богат, но тези пари не се влагат в държавата. Нейното БВП се равнява на 17.4  милиарда долара. За сравнение - нетното възнаграждение на Бил Гейтс е над 78.2 долара.

1860463

Северна Корея е най-корумпираната страна в света. (Изобщо не се и учудваме.)

Ако решите да си направите екскурзия там, трябва да знаете, че на туристите не им е позволено да се разхождат сами. С вас винаги ще има гид, който да ви развежда и дори да ви казва кога да заспите и да се събудите.

Нормално за Северна Корея е да виждате войници на всеки ъгъл. Но внимавайте да не ви хванат, докато ги снимате.

В Северна Корея е абсолютно легално да се продава и купува трева. (Май вече страната ви стана една идея по-симпатична.)

1860462

Всички севернокорейци трябва да са с една и съща прическа, а дължината ѝ не трябва да надвишава 2 сантиметра.

Единственият начин да напуснете страната е да платите 8,000 долара. За съжаление сумата е непосилна за повечето граждани.

1860466

Военните превозни средства приличат на камиони за доставка на плодове и зеленчуци.

Ако нарушите някой от законите наказанието се предавана "три поколения". Твоите дядовци баби, родителите и децата ще бъдат съдени за това, което ти си сторил.

Не само, че има войници на всеки ъгъл, но сред тях има такива, които наблюдават всяко движение на хората, които почистват улиците.

1860464

Преди да влезете в държавата трябва да попълните декларация, в която да опишете всичките си вещи. Забранено е да носите порнография, книги и карти за и на Северна Корея, както и GPS.

Не е позволено да си щракаш насам, натам. Не забравяй, че войниците дебнат и проверяват всяка снимка, която си направил. Ако преценят, имат пълното право да я изтрият от фотоапарата ти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ