РЕПОРТИЙН 2016 НАГРАЖДАВА 7 ПОБЕДИТЕЛИ В ТЕМАТА "ОБИЧАМ ХЕЙТА"!

15.03.2017, 14:15

Конкурс за каузи, които променят света

   
 
РЕПОРТИЙН 2016 НАГРАЖДАВА 7 ПОБЕДИТЕЛИ В ТЕМАТА "ОБИЧАМ ХЕЙТА"!

Награждаването в конкурса за каузи, които променят света, ще се проведе на 19 март от 14:00ч. в Литературен клуб "Перото". Сред 14 финалисти ще бъдат отличени 7 участника, които ще получат голямата нагрaда от 1000 лв. и двама с поощрителна награда – камера GO Pro. 

София, 14 март 2016г. Четиринадесет са финалистите в петото издание на Репортийн 2016 – конкурс за каузи, които променят света. Експертно жури направи селекция на най-оригиналните видеа с истински послания от общо 40 участвали в конкурса на тема "Обичам хейта". Сред разнообразните предложения, които обхващат различни социални въпроси и актуални за тийнейджърите теми, са създаване на нов танцов ансамбъл, пространство за велосипеди в училище и облагородяване на градска театрална сцена. "Нека да заместим фрази като "мразя да мразя" с "обичам да правя", предлага един от участниците в конкурса като първа стъпка към промяната. По време на официалното награждаване на 19 март от 15:00ч. в Литературен клуб "Перото", ще бъдат обявени седемте победители, всеки от които ще получи наградата от 1 000 лв. Двама от финалистите ще бъдат отличени с поощрителна награда - камера GO Pro, с която да създават нови вдъхновяващи материали. Събитието ще се проведе с присъствието на експертното жури и създателите на конкурса - Център за образователни инициативи и Фондация "Америка за България".

"Участниците в Репортийн доказаха, че "хейт"-ът може да търси решения, да се превърне в градивна критика, а защо не и да бъде осмиван. Журито избра общо 14 видеа със 7 победители, които задават въпроси и търсят подобрение на различни проблеми в околната среда и социалната сфера. Целта на конкурса е да подкрепи именно младите хора, които се осмеляват да бъдат креативни и да провокират диалог", коментира екипът на Център за образователни инициативи. Основните критерии в избора на финалистите са убедителност, лична ангажираност и сила на промяната. Победителите в Репортийн 2016 са:

1. Нина Матова

2. Мила Василева

3. Калоян Колев

4. София Спасова

5. Христина Караколева

6. Ева Николова

7. Петя Петкова

Поощрителни награди – камера GO Pro ще бъдат връчени на:

1. Григор Зафиров

2. Радостин Христов

Финалистите в Репортийн 2016 можете да видите на официалния сайт на Център за образователни инициативи.

xxx

През своята 5-годишна история конкурсът Репортийн е получил над 230 видеа на тийнейджъри от над 160 населени места.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ