Не дадоха швейцарски паспорт на жена, защото е досаден веган

12.01.2017, 19:30

Швейцария е толкова хубаво и спокойно място. Кому са нужни късащи нервите вегани?

   
 
Не дадоха швейцарски паспорт на жена, защото е досаден веган

Животът на веганите сигурно не е никак лек. Те не просто трябва да оцеляват на нахут, моркови и райграс, не просто са ДЛЪЖНИ да осведомяват хората какво зло е яденето на месо, ами също трябва да се справят и с факта, че почти всеки ги мрази. Тъжен и труден живот, без съмнение. 

Но изглежда неприязънта към веганите може да придобие дори по-сериозни мащаби, защото явно в Швейцария могат да ти откажат паспорт за това. Да, на страната, известна с вечния си неутралитет и затвореността на своя народ, явно също ѝ е дошло до гуша от постоянните вегански претенции. Или поне от тези на холандката Нанси Холтън.

Тя живее в Швейцария от 30 години и вече два пъти ѝ е бил отказан паспорт. Причината? Е, явно Нанси е активен веган и редовно публикува видеа със своите про-животински възгледи в социалните мрежи (които ние няма да ви покажем, защото сме "мършояди"). 

1837555

Сред честите оплаквания на г-жа Холтън са "нехуманните" 5-килограмови звънци, които носят на вратовете си швейцарските крави, състезанията с прасета, ловът като цяло и шумните църковни камбани в градовете. Не знаем какво точно е общото между последното и веганството, но да, тя се бунтува и от това. Може би камбаните смущават прелитащите птици.

За съжаление на Нанси, тя явно е обръщала прекалено голямо внимание на тези неща и по-малко на това как ги приемат съседите ѝ. А е трябвало, защото според швейцарските закони, местните граждани имат думата, когато някой бива одобряван за паспорт. Така при последния си опит, Нанси е получила 144 отказа от общо 206 човека, съобщава The Independent. 

Една малка победа за "мършоядите" по света! Ние ще я отпразнуваме с малко ракийка и задължителното тънко нарязано мезе. От прасе! Мммм, наздраве!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ