Как да се запознаем с родителите ѝ

30.11.2015, 12:30

Съвети от 1948 година

   
 
Как да се запознаем с родителите ѝ

Интересна статия циркулира в интернет. Момчетата от американския Maxim са се натъкнали на списание "Университет: издание за млади хора" от 1948 година, в което са описани 4 основни насоки как да се запознаваме с родителите на момичето.

За наше огромно учудване липсва съвет "Престорете се на мъртъв", но пък има други, които са напълно актуални и днес - повече от половин век по-късно.

1. Не се здрависвайте прекалено силно

1604337

Покажете на баща ѝ, че сте мъж, но не му чупете пръстите

Как не трябва да се прави? Разбираме, че сигурно сте енергични хора и се вълнувате от срещата с титаничния образ на бащата, но не изпадайте в нервни кризи. Ръкостискането трябва да е умерено, а не да счупите пръстите на човека. Също така избягвайте да се появявате пияни, фъфленето няма да спечели бащата, освен ако и той не фъфли.

Как се прави? Изчакайте той първи да ви подаде ръка - това е етикетът. Стиснете ръката стабилно, но не силно. На въпросите отговаряйте вежливо, но не се разпростирайте - говорете малко.

2. Внимавайте със светските теми

1604335

Даже да изберете безопасна тема като времето, не се увличайте

Как не трябва да се прави? Много от нас при първия повей на особено напрежение започват да бълват неконтролируеми теми. Не преигравайте дори по тема като: "Временцето нещо почва да се разваля.", може да ви изиграе лоша шега, ако продължите с: "Температурната амплитуда е равна на крайния резултат от движението на циклона над Франция".

Как се прави? Ограничавайте се с простички теми и чакайте да бъдете попитан. Темите трябва да се насочват от родителите, а не вие.

3. Избягвайте спорове

1604338

Когато за пръв път видите родителите ѝ, не спорете

Как не трябва да се прави? Разбираме, че най-вероятно имате изградено гражданско мнение, а времената, в които живеем, са особено предразполагащи към спорове. Но всякакви теми за политика, социални проблематики, спорт и т.н. трябва горещо да се избягват.

Как се прави? Закратко просто ще ви се наложи да забравите егото и гражданската съвест. Ако я харесвате наистина и всичко мине добре, ще имате години наред да спорите.

4. Не се бутайте да помагате

1604339

Някои семейства завинаги остават без радио, след като някой гост се е опитал да го поправи

Как не трябва да се прави? Да помогнете да сложат масата - може, но да се опитвате да поправяте неща, за които не сте много сигурни, че можете да поправите си е равностойно на самоубийство. Точно в този ден, ако счупите нещо, то няма да бъде забравено - никога.

Как се прави? По-добре да не се изтъквате засега. Просто бъдете възпитан и направете добро впечатление, без да ремонтирате нищо.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ