9 странни, но съвсем реални японски професии

29.12.2015, 13:33

Това е страната на неограничените възможности

   
 
9 странни, но съвсем реални японски професии

Япония е странно място, но може би точно заради това толкова много ни харесва. Имаме чувството, че като цяло животът там се случва по коренно различен начин, отколкото в другите страни. Затова и някои съвсем нормални за японците дейности на нас ни се струват като крайна извратения. Ето например следващите 9 професии, които в Япония са си нещо нормално, но ние намираме за откровено странни.

1. Избърсвачи на сълзи

1617974

Плаче ви се, но няма кой да ви утеши? Ваша колежка хлипа неудържимо на съседното бюро, но вас ви е срам да отидете и да я успокоите? Ако живеете в Япония, може да се обадите на Момчетата, които бършат сълзите. Цената е около 65 долара на час.

2. Цензор на порно

1617968

Всички сме забелязвали, че японското порно е цензурирано. Нали се сещате, че за да има цензура, някой трябва да я слага. Да, има си и такава професия.

3. Професионален гушкач

1617972

За около 50 долара на час клиентите могат да спят в женски обятия. Много самотно, много.

4. Натъпквачи в метрото

1617982

Всички сме гледали клипчетата, в които в метрото в Япония едни служители наблъскват пътниците като сардини, за да може вратите да се затворят. Задушаваме се само като си го представим. Наричат ги "Ошия" и професията им е уважавана.

5. Гадже под наем

1617976

Не може да се целувате и да правите секс, но ако сте самотна дама, може да си наемете момче, с което да се държите за ръка и да си се разхождате.

6. Специалист по пола на пиленца

1617978

Професията не се среща само в Япония, но тръгва именно от тази страна. Работата изисква проверяването на пилешките гениталии, за да се установи дали животното е мъжко или женско.

7. Медицински сексуален работник

1617980

В другите държави се наричат проститутки, но в Япония наричат този бизнес "Бели ръце". Същността на медицинския сексуален работник се корени в това, че той "помага" на хора, които изпитват сексуални нужди.

8. Професионален извинявач

1617966

Много е трудно да кажете "извинявай", но в Япония това изобщо не е проблем. За 240 долара можете да купите извинение на живо, а за 100 - по телефона или по имейл.

9. Фалшив сватбен гост

1617970

Ако ще се жените, но нямате приятели, които да ви дойдат на сватбата, можете да си наемете за 200 долара на глава. Ами така де, приятелите са отживелица.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ