5 грешки, които успешните бизнесмени никога не допускат

15.05.2015, 12:45

Елементарни съвети за по-големи печалби

   
 
5 грешки, които успешните бизнесмени никога не допускат

Ако си мислите, че успелите бизнесмени са станали успешни просто ей така, дълбока заблуда е превзела съзнанието ви, стиснала е мозъка ви и най-вероятно сте изпаднали в примирение, че нищо не зависи от вас и просто нямате късмет. За да постигнете нещо в живота си обаче, и да се задържите на гребена на финансовото благополучие, са нужни освен талант и предприемчивост и някои навици, които малко хора се сещат да прилагат. Те обаче са от съществена важност и тяхното пренебрегване може и да не провали бизнеса ви, но със сигурност да окаже негативно влияние върху максимума на възможностите ви за печалба. Вижте 5 грешки, които успешните бизнесмени никога не допускат.

Не прекаляват с харченето

Да живеете с по-малко, отколкото можете да си позволите, е съществена част от уменията да управлявате успешно парите си. Някои от най-богатите хора в света следват именно този принцип. Например, сър Джон Темпълтън, легендарен инвеститор, отделя 50% от приходите си и живее с останалите. Дори и да не може да си позволите да отделите толкова голяма част от финансите си, то 10-15% също са добро начало.

Съвет: Живейте с по-малко, отколкото печелите.

Държат на качеството, не на цената

Цената, която плащате при покупка на храна, дреха, уред и т.н. остава в историята. Успелите хора търсят качествени продукти, които ще издържат по-дълго време и съответно ще им спестят по-големи бъдещи разходи.

Съвет: Купувайте си продукти с високо качество, които ще издържат по-дълго време.

Не се примиряват с това, което получават

Успешните хора постоянно са в търсене на начини да увеличат дохода си. Това съответно позволява да разполагате с повече пари за лично ползване, по-голям капацитет на възможностите си и разбира се, дава чувство за сигурност. Успешните бизнесмени предприемат всекидневни действия, за да печелят повече – например, посещават курсове за подобряване на уменията си, допринасят с идеи за фирмите, в които работят.

Съвет: Работете много, самоусъвършенствайте се, а резултатите ще дойдат бързо след това.

Не игнорират финансовите отчети

Големите бизнесмени са такива, защото умеят да планират разходите си и най-вече да знаят какво се случва с парите им във всеки един момент – всеки месец преглеждат финансовите си отчети, свързани с инвестиции, банкови сметки и кредитни карти.

Съвет: Не се оставяйте по течението и редовно се информирайте как се движат финансите ви.

Не поемат глупави рискове

"Финансово правило номер едно – никога да не се губят пари" - Уорън Бъфет. Правилно е казал човекът. Разбира се, всички инвестиции носят някакъв риск след себе си. Успешните хора обаче винаги се информират добре, преди да решат да похарчат голяма сума пари.

Съвет: Ако нещо ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, имайте едно наум и проучете добре средата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ