10 основни правила за забогатяване

30.06.2014, 18:46

Ако имахме пачки, пачки по стотачки...

   
 
10 основни правила за забогатяване

Скверно или не, желанието за бързо, алчно и безсрамно забогатяване е една от най-често срещаните молби, отправяни към духове от лампи, златни рибки и куп други знайни и незнайни врачки и знахарки. Истината обаче е друга - за да се забогатее, трябват упорство, воля и съобразителност. Ние ви предлагаме да налеете основата на финансовата си мощ чрез тези правила за натрупване на първоначален капитал.

1. Работете по-малко за някой друг и повече за себе си. Коренът на думата "работа" идва от "роб" - не бъдете роби.

2. Работете само заради собствения си интерес. Забравете всичките глупости за корпоративната култура и лоялността към фирмата. Фирмата просто ви използва, за да натрупва капитали. Използвайте я и вие.

3. Общувайте повече - парите идват чрез хората, необщителните и саможивите хора твърде рядко стават богати.

4. Не забравяйте - бедността идва, когато абдикирате от отговорностите си.

5. Разглеждайте различни проблеми и мислете върху способите им за решаване. Най-добрите идеи оформяйте като бизнес планове и предлагайте на инвеститорите.

6. Изгодните инвестиции зависят само от две правила - Правило първо: Пазете парите си. Правило второ: Искате да рискувате? Прочетете пак правило първо.

7. Доходът винаги трябва да надвишава разходите.

8. С враговете е нужно да се борите докрай, без жал и пощада. Бедността е враг...

9. Правете си ежедневен списък с вашите лични успехи. Обидите и разочарованията се помнят до 12 пъти по-дълго, затова четете списъка с победите си, когато почувствате, че сте паднали духом.

10. Мечтите са най-ценното нещо в живота ви! Мечтайте и не спирайте да вярвате, че мечтите се сбъдват, това ще ви накара да положите усилия, за да ги осъществите... 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ