Няма да повярвате, че в тези снимки няма Photshop

02.06.2015, 16:31

Напълно автентични фотографии, които ще ви изумят!

   
 
Няма да повярвате, че в тези снимки няма Photshop

Предполагаме, че често ви се е случвало да попаднете на любопитна снимка в онлайн пространството, за която сте на сто процента убедени, че е обработена със софтуер от рода на Photoshop.

В повечето случаи ще сте прави. Глобалната мрежа действително е изпълнена с изображения, които просто не отговарят на действителността.

Има обаче и изключения. Има фотоси, за които можете да се закълнете, че са "пипнати" с компютър, но всъщност не са докоснати от човешка ръка (или по-скоро - мишка).

Предлагаме ви колекция от подобни снимки, за които с изумление ще откриете, че са напълно реални.

Човекът с дупка на лицето

1513336

Можете ли да повярвате, че това не е Photoshop? Че този човек действително има отвор вместо око, в който може да прокара пръста си? Всъщност, това е самата истина. Човечецът носи името Били Оуен, като той действително губи окото си след борба с рака. Сега г-н Оуен участва в хорър филми, а това до него е популярният актьор Ели Рот.

Градът в облаците

1513338

Всичко изглежда като пресъздадено от скъпа sci-fi продукция, но всъщност това е Дубай по време на обилна мъгла. Какво ли е чувството да гледаш отгоре, сякаш се намираш в облаците?

Жената привидение

1513341

Какво биха си казали повечето хора, гледайки тази фотография? Вероятно биха помислили, че жената вдясно е лишена от цвят, посредством обработка с графичен софтуер. И биха сбъркали. Всъщност въпросната дама е прибегнала до услугите на професионални гримьори, които умишлено да я "издокарат" като призрак от снимка от 30-те години.

Извънземното ще се излюпи всеки момент

1513340

Представяме си, че досега подобно нещо не бяхме виждали! "Щракнатият" обект на снимката прилича на огромно яйце на извънземно, от което всеки момент ще изпълзи някой пришълец. Оказва се обаче, че това всъщност е снимка на гейзер в Исландия, заснет точно преди да изригне.

Вълната от бира, която ще залее сушата

1513342

Сигурно чак ви потекоха лигите, но няма смисъл. Това не е бира, а образуваща се пясъчна буря в близост до Онслоу, Австралия.

Джуджето, което играе футбол

1513339

Изглежда така, сякаш френският национал Матийо Валбуена е джудже, играещо футбол, нали? Естествено, Валбуена не е сред най-високите играчи на планетата, но и далеч не е в толкова неравностойно положение. Истината е, че просто авторът на снимката е "нацелил" специфичен ъгъл, който позволява и съответния резултат.

Демонът в облака

1513335

На снимката сякаш се вижда изображението на демон, който се разпростира над повърхността. Сякаш някой нарочно го е "поставил" там. В реалността обаче снимката е съвсем автентична и в следствие изригването на вулкан.

Момчето с твърде многото пръсти

1513337

Тази снимка изглежда като добър пример за лоши умения с Photoshop, но всъщност е напълно автентична. Момче с рядко заболяване от Китай се ражда с 15 пръста на ръцете и 16 на краката, които в последствие и за щастие, са успешно нормализирани посредством операция.

Бъг в матрицата

1513334

Не Photoshop, а съвсем автентично изкуство. Този шантав автомобил е дело на скулптора Бенедикт Радклиф, който използва за целта тел. Много тел.

Да плуваш в небето

1513333

На пръв поглед това изглежда като човек, плуващ върху вълните на цунами, готово да залее сградите под него. Но само на пръв поглед. В реалността това е един от увеселителните паркове в Марина Бей, проектиран специално с идеята да създава подобно усещане. Паркът се издига на височина от почти 200 метра над земното равнище, като е напълно обезопасен, дори и за най-пияните представители на човешката раса.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ