Не правете това на рок концерти

19.08.2014, 15:16

Идиоти има винаги и навсякъде

   
 
Не правете това на рок концерти

Посещаването на рок концерти неминуемо води след себе си пряко или непряко общуване с неприятни хора, които са пийнали порядъчно. С годините обаче ни се струва, че нещата сериозно са се влошили. До същия извод са стигнали и в сп. "RollingStone", които споделят адското ни раздразнение от хилядите смартфони, в които публиката се взира, вместо да погледне към сцената, както и още подобни неприятни тенденции. Ето и осем на най-дразнещите действия пред сцената:

1. Да снимате НЕПРЕКЪСНАТО

Ясно - искате да покажете на приятелите си на колко як концерт сте били. Добре. Направете една-две снимки. Ако искате, направете десет! Но, молим ви, не правете 80 снимки. Докато го правите, не си личи особено да се забавлявате. А и знаете ли какво? Тези снимки ще изглеждат ужасно, защото сте прекалено далече от сцената. А и виждате ли онези пичове най-отпред пред сцената с професионалните апарати? Техните снимки ще излязат в медиите, от вашите никой няма да се интересува.

2. Да си проверявате Facebook-а през пет минути

Освен ако не сте хирург или пожарникар, всичко може да почака. Изживейте момента. Наслаждавайте се на шоуто. Платили сте за този концерт. Може да пишете на вашите приятели след това.

3. Непрекъснато да говорите на хората около вас

Може да не ви харесва песента, която се изпълнява в момента. Може като цяло да ви е скучно. Може някой да ви е довел против волята ви. Но не може през цялото време да плямпате, защото разсейвате останалите. Направо ги подлудявате. Просто спрете. Нямате представа на колко концерта сме били и пред нас все се лепват двама души, които през цялото време си крещят в ушите в опит да си кажат някакви неща.

4. Да крещите песните, които искате да чуете

Всички искаме да чуем любимата си песен на живо, но в повечето случаи изпълнителите не се отклоняват от предварително подредените плейлисти и ще изсвирят онова, което са предвидили.

5. Да се бутате напред към сцената

Ако теренът не е разпределен по зони, хората, които са най-отпред, най-вероятно дълго време чакат така, може дори да са спали на палатки пред стадиона предния ден. Ако сте влезли на концерта и напред вече е пълно, няма смисъл да се ръчкате.

6. Да се напиете и да повръщате

На всеки концерт рано или късно някой повръща звучно. Освен че е гадно за самия повръщащ, хората около него също се изнервят, както и онези, които после ще трябва да чистят гнусотията. Не бъдете човекът, който повръща. Никой няма да ви харесва.

7. Да мрънкате след концерта, че не сте чули любимата си песен

Не всички изпълнители залагат само на хитовете си, така че е тъпо да ревете, че не сте чули точно определено парче, щом сте чули 30 други.

8. Да снимате видео през цялото време

Освен че се разсейвате от шоуто, случващо се пред очите ви, иронията е, че забравяте да се усмихвате докато се мъчите да снимате. На сутринта в YouTube ще е пълно със скапани клипчета на хора, снимали някакъв концерт, който нито звучи, нито изглежда добре. Кому е нужно?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ