Хищник на електричество - бъдещето на Jaguar  6 Виж всички снимки

08.09.2011, 15:15

   
 

Ако се чудите какво е бъдещето на Jaguar и какво се случва с британската компания, производител на зверските автомобили, то не се чудете повече. Ние ще ви кажем и покажем новото малко преди самата компания да го направи на изложението във Франкфурт.

Запознайте се с двуместния конкурент на Porsche Cayman – Jaguar C-X16. Вярно все още е концепция, но когато премине изпитанието на критиката на автомобилните салони, тази машина най-елегантно ще започне да се движи по улиците.

Захранван от 3.0-литров, V6 компресор с мощната способност да произвежда над 376 к.с. и 450Nm въртящ момент, C-X16 комбинира страхотното спортно наследство на Jaguar с бъдещето във формата на новата хибридна система на компанията, която се контролира с "push-to-pass” бутон, монтиран във волана. С натискането на този бутон се задейства един електрически мотор, който подсигурява на автомобила допълнителни 92 к.с.

Резултатът от добрата работа на инженерите е в изпълнението на C-X16 – ускорение от 0 до 100км/ч. само за 4.3 секунди и максимална скорост от 300км/ч. Впечатляващо, почти толкова, колкото и екологично съобразното му движение (165гр/км CO2) и способността му да измине над 80км. само на електричество.

Енергията на този красив наследник и продължител на рода Jaguar се подсигурява от 1.6 kWh батерия, монтирана зад задната седалка, което позволява достигането до перфектният баланс при управление. Разпределението на теглото между осите е в съотношение 50:50.

Що се отнася до стила, само ще кажем, че е като всичко останало минало през ръцете на Иън Калъм (директор на дизайнерския отдел на Jaguar) – фино изваяна каросерия и "поглед", който спира дъха.

Поемаме си въздух и си пускаме видеото да гледаме заедно с вас. Тук вече се намесват и звук и добре предаден адреналин, които отново да ни накарат да спрем да дишаме. 

 

 


   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ