Предстои първото състезание по редене на пъзели в София!

10.11.2015, 13:17

На 5 декември в зала "Едно по едно - Презареждане"

   
 
Предстои първото състезание по редене на пъзели в София!

Знаете ли защо родителите много обичат да дават пъзели на децата си? Ще ви кажем - защото така си гарантират (поне за известно време) тишина и спокойствие, докато детето реди. А знаете ли защо големите хора обичат да редят пъзели? Защото е яко, как защо!

Новината, която искаме най-официално да ви съобщим, е, че на 5 декември ще се състои първото състезание от пъзелов характер на територията на столицата ни. Надпреварата ще е съвсем истинска - с правила, отбори и един победител. Състезателното редене на пъзели ще се случи в зала "Едно по едно - Презареждане", която се намира на бул. Дондуков 11.

Групата ентусиасти от Puzzles Bulgaria, които не крият страстта си към сглобяването на парченца, един прекрасен ден решават, че е време да вкарат състезателен характер в нетипичното си хоби. Запретват ръкави и организират първото за града ни състезание по редене на пъзели. Нашият екип не е виждал такова нещо, затова смело застана зад събитието и го подкрепя.

1594907

А сега да ви разясним правилата и начина на записване на отборите:

1. Всеки отбор е съставен от двама души, така че, когато се записвате, мислете кой ще ви е съотборник

2. Можете да се запишете до 30 ноември, като това става чрез лично съобщение във Facebook страницата на Puzzles Bulgaria. Има символична такса от 10 лева на отбор, която ще се използва за следващото състезание

3. Състезателните пъзели ще са с по 1000 части и ще са еднакви за всеки отбор

ЕТО КАКВО ГЛАСЯТ ПРАВИЛАТА:

- Всеки отбор може да погледне пъзела и да обмисли собствена стратегия 5 минути преди старта на реденето

- Няма ограничение във времето за редене, но отборът, който пръв завърши своя пъзел, печели

- Пъзелите остават за отборите, независимо дали са се спечелили или не. Те ще бъдат предоставени от фирма Educa и официалния им представител за България - фирма Марни ООД

Не знаем за вас, но ние сериозно се надъхахме и очакваме едно нахъсано и оспорвано състезание. За още информация и важни новини около надпреварата следете Facebook страницата на събитието. Ще се видим на 5 декември!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ