Предсказанията на Сър Артър Кларк за бъдещето

04.02.2015, 10:25

Големите умове виждат всичко

   
 
Предсказанията на Сър Артър Кларк за бъдещето

Работата на Сър Артър Кларк бе да вижда в бъдещето. И като другите негови "колеги", не всичко, което "видя", се случи. Но много твърдения днес са реалност. Вижте какво е казал през 1976 г. големият писател и изобретател за комуникациите, транспорта и други интересни неща.

За комуникациите

"Ще имаме устройства, които ще ни позволяват да изпращаме много повече информация на нашите приятели. Те ще могат да ни виждат, ние ще можем да виждаме тях, ще разменяме изображения, графики данни, книги и т.н."

За перфектното комуникационно устройство

"То ще бъде широкоекранно с клавиатура и чрез него ще можем да обменяме всякакъв тип информация, да изпращаме съобщения на приятели. Те ще могат да ги прочетат, когато се събудят, ще могат да видят какво са получавали през нощта. Ще можем да проверяваме всякакви неща - самолетни полети, цени на всякакви стоки в супермаркетите, ще можем да четем книги, новини.

Ще можем да кажем на тази машина от какви неща се интересуваме - спорт, политика и така нататък, а устройството ще търси в огромна "библиотека" и ще ни доставя всичко, което открие. Само това, което искаме, не всички глупости, които получаваме, когато си купим вестник. Вестникът ще изчезне. Ще спрем да разнасяме цялата тази хартия, защото ще имаме нужда просто от информация."

За транспорта

"Ето как ще решим проблема с трафика - не като покрием света с асфалт, а като се отървем от колите. В света на бъдещето пътуването ще бъде удоволствие, а не необходимост."

За часовите зони

"Ще е все едно живеем в малък град, в който винаги една трета от приятелите ти спят, но няма да знаеш точно коя една трета. Може би ще се наложи напълно да премахнем часовите зони и всички да живеем в едно и също време, което ще създаде множество проблеми."

За смартчасовниците

"Съвсем скоро технологията ще позволи появата на ръчни телефони. Така телефонът няма да е фиксиран на едно място. Ще бъде основно мобилен. И това ще преструктурира обществото.

Освен предимства, си има и някои недостатъци. Всеки ще може да се свързва с вас по всяко време. Разбира се, вие винаги можете да откажете обаждането, но по-късно ще трябва да обясните защо не сте вдигнали. Предимствата обаче са много повече."

Източник: Gizmodo

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ