Stand Up Or Shut Up! Tрима мъже, които ще ви спукат от смях

25.03.2016, 11:30

Защото мъжете са по-добри във всичко

   
 
Stand Up Or Shut Up! Tрима мъже, които ще ви спукат от смях

Напоследък кулинарните предавания са навсякъде и изведнъж ми се струва, че всички са започнали да готвят. Професионално при това. А защо стомасите на стотици хиляди мъже все още гладно къркорят, като всички така са се прехласнали по готвенето? Защото жените им гледат кулинарни предавания. Ето затова. А може да гледат нещо по-добро.

Тук обаче изобщо няма да си говорим за рецепти. Ще ви представя само една и то под формата на загадка: 
Какво се получава, когато към един комедиант прибавиш един актьор, а към тях добавиш и първия бийтбоксър в България? Получава се Stand Up Or Shut Up!.

1672869

Няма да ви излъжа и няма да ви подведа, ако ви кажа, че Stand Up Or Shut Up! е едно уникално шоу, което съчетава Stand Up комедия и BeatBox. Имах щастието да го гледам на живо и смело заявявам, че резултатът от тази комбинация е страхотен. Виновниците за него са трима много свежи младежи, които определено знаят какво е да си на сцената и как да забавляват публиката. Да забавляват ли казах? Така да я разсмиват, че по-добре да ходите на представленията им с резервен чифт панталони. Ще се напикаете от смях. Сега обаче сериозно. Защото дори едно комедийно шоу си има сериозна част. Добре де, почти сериозно, защото не може да запазиш каменната си физиономия, докато говориш с тези момчета.

1672870

Представете се с няколко думи. Всеки от вас. Може и като на сцената.

Nasio: Името ми е Атанас Монов, а от години ме наричат Насио.

JR: Здравейте и от мен. Казвам се Георги Величков. Приятелите ме наричат "Жоро Руснакa", но да не е толкова мафиотски – нека да е JR.

R1: Александър Долапчиев – Red One от бая време.

А сега кажете и нещо интересно за проекта Stand Up Or Shut up!.

Nasio: Най-интересното според мен в шоуто е, че не е като стандартните stand up comedy формати в България, ами гоним по-развития вариант, включващ beatbox.

JR: Това е един нов и доста интересен проект за мен, понеже досега съм правил много различни неща, но не и с beatboх.

R1: Искахме да избягаме от клишето, за да се опитаме да не сме "поредните".

1672867

И как решихте да го направите с RedOne – stand up и beatbox оказаха ли се неочаквано добра комбинация?

Nasio: Идеята ми дойде, когато гледах западните шоута, където там по-характерно е комедиантът да може да прави и beatbox, но понеже в България няма все още такъв развит талант, ние обединихме тези различни качества чрез очаквано добрата комбинация между нас.

JR: Ние се знаем от години и не беше трудно да се обединим. Трудното беше да измислим неочаквано добрата комбинация, която е налице.

Как решихте да се захванете с това? С комедията по-принцип. Не е ли трудно да разсмиваш хората?

Nasio: Аз завърших музикален театър и участието ми в различни представления ме разви в изграждането на комедийни образи. Не съм го решавал, просто се случи. А за това дали е трудно да разсмиваш хората, то лесно няма, въпросът е дали се забавляваш искрено. Когато нещо се прави с кеф, тогава нещата стават все по-лесни.

JR: Аз често се бъзикам, че съм ветеран в тежка категория "хумор", понеже от дете ми се отдава да веселя хората. С времето това хоби започна да ми докарва и пари. Не ми е трудно да забавлявам хората, макар че понякога се намират някои костеливи орехчета сред публиката.

R1: С Насио от миналата година, по негова идея, почнахме да мъдрим нещо подобно, и в някакъв момент идеята стана реалност, като подчертавам дебело, че имаме още много да я развиваме. Иначе, аз лично нямам пряк опит в комедията преди това, като изключим всичките глупости, на които сме се смели през годините. Точно затова и мястото ми в проекта ме устройва - вдигам шум с уста, и оставям комедията на професионалистите.

1672868

Кое е най-важното за един stand-up комедиант?

Nasio: Да се разграничи от това да бъде забавен, а не нелеп и смешен, че хората и на двете реагират със смях, въпросът е дали ти се подиграват или не.

JR: Да пие едно малко преди да излезе на сцената. Шегувам се, не само това! Много е важна харизмата и присъствието ти на сцената. Не трябва да си статичен и трябва да можеш да импровизираш и да играеш с публиката. Също така е мнооооого важна самоиронията.

1672865

Случвало ли ви се е да заставате пред публика, която е излекувана от чувство за хумор?

Nasio: В това шоу не ми се е случвало, но съм попадал на събития, където съм бил водещ и има хора, които на шегите ми реагират с поглед като на Чък Норис срещу Брус Лий.

JR: О, да... просто продължаваш монолога си в подобни случаи (и ги храниш наум).

R1: Аз съм имал такива участия и там просто се налага да приемеш, че няма да е най-забавното ти изживяване, но все пак си там, за да си свършиш работата възможно най-добре.

Съществува твърдението, че жените си падат по мъже, които могат да ги разсмиват. Вие как се справяте в тази област – с чар, със смях или по старомодния начин (цветя, балони, бонбони и т.н.)?

Nasio: Аз си имам жена от 4 години и не съм я питал дали е с мен заради това, че мога да я разсмивам, но със сигурност има значение чувството за хумор в тази област. Разбира се, не е главен фактор, защото не съм видял досега известен комедиант да бъде и известен плейбой.

JR: Оооо, мисля че и тримата нямаме никакви проблеми с жените. Не страдаме от липса на внимание и освен чувството за хумор, имаме и други качества. Дори казват, че единият от нас е страхотен любовник и романтик.

R1: Абе, дето се вика – важното е да сме живи и здрави. (смее се)

Мъжете или жените – кои са по-добри в stand up комедията?

Nasio: Малко жени съм гледал в тази област, но по-добре като цяло да не се пробват, не им се получава. 

JR: Следващият въпрос, моля.

А защо?

Nasio: Като цяло зад stand up комедията се крие и много цинизъм, което не е присъщо за една дама.

JR: Защото мъжете са по-добри във всичко. (смее се)

R1: На жените някак не им отива толкова да са вулгарни, неслучайно ги наричат "нежния пол". А с културни чичовски приказки през 21 век някак не се получава кой знае какъв комичен ефект.

Къде и кога могат хората да гледат шоуто?

Това може да разберете, ако следите страницата ни във Facebook - Stand Up Or Shut Up.

Изкажете се сега за ДИВ. Какво Давате, Искате и Взимате (от живота, публиката и т.н.)?

Даваме: Много.

Искаме: Достатъчно.

Взимаме: Всичко, което е възможно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ