8 смразяващи кръвта истории, разказани от охранители

14.10.2014, 11:02

Ужасии от кабинката на пазача

   
 
8 смразяващи кръвта истории, разказани от охранители

Гледали сме достатъчно хорър филми, за да знаем, че обикновено в сгради, за които се налага да има пазач, който да следи всичко на екрани, ще се случи нещо, което ще му изкара акъла или ще застраши живота му. Да, но се оказва, че това не са просто филмови сюжети, ами реално случващи се ужасии. Част от тях са разказани от различни потребители в Reddit, които са се осмелили да споделят най-странните случки, които са имали по време на работа.

1. Работех като охрана в затвор за осъдени за особено жестоки престъпления. Докато с колегите оглеждахме през нощта, една колежка изведнъж започна да се задушава. Каза, че се почувствала така, сякаш някой я души. След като се успокои, видяхме, че по ръцете ѝ има издрано. И до ден днешен нямаме обяснение какво се случи и защо.

2. Баща ми работеше в лудница. Сградата беше свързана през мазето с дома на отдавна починала медицинска сестра. Разказвал ми е как една нощ, когато слизал към мазето, видял коленичила сестра. Минал покрай нея, поздравил я, но тя не му обърнала внимание. Когато се върнал, нея вече я нямало. Той не вярва в духове, но е абсолютно убеден, че е видял жена онази вечер.

3. По едно време работата ми се изразяваше в това да взимам труповете от моргата и да ги карам към гробищата. Една нощ, в която имаше буря, бях в една от хладилните камери и поставях един пич на рафта. Само за няколко секунди се случиха следните неща:

- тялото от съседния рафт се измести и ръката му ме фрасна по лицето;

- стоперът за вратата се размърда и тя се затвори с трясък зад мен;

- захранването спря и светлините угаснаха.

Всичко се оказа случайност, но въпреки това оцапах гащите.

4. Бях нощна охрана на изоставена клиника за психично болни, която лятото служеше за детски лагер. Една нощ заедно с колегите видяхме светлини от фенерчета, така че отидохме да проверим какво става. Чувахме стъпки по горните етажи, затова се запътихме към стълбите и започнахме да се изкачваме. Проверихме всяка стая, но всичко беше празно. След това чухме стъпки отново над нас. Това се случваше на всеки етаж, докато най-накрая не се качихме на тавана. Чухме стъпки и от покрива, но и там нямаше никого. Така и не открихме никакви следи, че е имало хора тази нощ. Всички обаче бяхме бая стреснати.

5. Работех в лудница в югоизточната част на Мисури. Най-лошият ми спомен не бяха мръсните дрехи по пода, счупените мебели, разбитите стени, течащите тръби или огромното петно мухъл в коридора. Най-лошото беше, когато открих тунел, водещ до някакво място под сградата, силно осветено и снабдено с камери, предаващи онлайн. Така и не посмях да вляза през вратата и да видя какво има вътре.

6. Охранявах една стара изоставена болница. Винаги съм имал кофти чувство, когато съм на работа, все едно че някой ни наблюдава. Един път, когато това неприятно усещане беше особено силно, с колегата решихме да се махаме, но вратата се затръшна пред нас и не пожела да се отвори. Мъчихме се един час, но така и не успяхме да я отворим до сутринта, когато не ни свърши смяната.

7. Работя като охранител в една правителствена сграда. Един ден, както си гледах мониторите, часовникът в едно от помещенията започна да се върти супер бързо. По едно време се откачи от стената и започна да лети из стаята. Изтичах до въпросното помещение, но всичко си беше ок. Показах записа на колегите и всички се шашнаха, но така и не успяхме да намерим рационално обяснение.

8. Охранявах една сграда, която местните наричаха "извънземната ферма". Казваха ѝ така, защото вярваха, че на нейна територия идват инопланетяни и комуникират с нас. Та когато минавахме покрай главния вход с колата, усетихме, че пътят е много заледен и няма да е добре да продължим. Докато стояхме на едно място и се чудехме какво да правим, изведнъж пред нас се появи голяма синя светлина. След малко изчезна и ни остави в недоумение.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ