"Американската мечта" или 15 неща, които американците обожават да правят

12.12.2014, 14:06

Част от тях са добър пример за другите нации, а други направо са скандални

   
 
"Американската мечта" или 15 неща, които американците обожават да правят

Всички сме чували за странните навици на американците. За тях тези неща са абсолютно нормални и ги правят, без да се замислят. Ако си чужденец, със сигурност ще се учудиш на доста от тях. Прави впечатление, че става дума за характерни черти на американската култура. Желаем ви приятно обогатяване на познанията ви за тази далечна страна.

1. Знамената са навсякъде

Националният флаг е едно от най-често срещаните неща по улиците в САЩ. Не казваме, че е лошо, но той може да се види пред всяка правителствена сграда, банка, училище или църква. Малко е прекалено, не мислите ли?

1450241

2. Отдаването на почит

1450243

Американците обичат да отдават чест на своето знаме. Ако отидете в някое училище или на спортно събитие, задължително ще станете свидетели как всички ще пеят националния химн.

3. Рекламите на адвокатите

1450240

Адвокатите и юристите обичат да се рекламират на огромни билбордове или по телевизията. Винаги се представят като изключително честни и в услуга на обществото.

4. Бакшишите

1450244

В Америка сервитьорите винаги получават бакшиши, независимо от обслужването. Така те съвсем спокойно си докарват приличен допълнителен доход, без значение дали си вършат добре работата или не.

5. Големите порции в ресторантите

1450231

Всички знаем, че американците обичат да си хапват повече от обичайното. Може би това се получава, защото във всеки техен ресторант за бързо хранене порциите са огромни.

6. Безплатното пълнене на чашите

1450232

В почти всеки ресторант за бързо хранене можете да напълните своята чаша с любимата газирана напитка безплатно.

7. Те са шумни и са настроени приятелски

1450233

На повечето места американците са приятелски настроени към другите хора. Често може да се случи да завържете приятелски разговор с някой в градския транспорт. 

8. Водата в тоалетната

1450236

Тоалетните в Америка са проектирани да използват по-голямо количество вода от обичайното. Не знаем защо, но е така. На някои места по света има голям недостиг на вода, а американците обичат да я разхищават.

9. Колежанските спортове

1450235

Типично за американците е това да обожават колежанските спортове. Въпреки че те са със статут на аматьори, феновете ги боготворят точно толкова, колкото истинските звезди.

10. Киселите краставички

1450245

Местните обичат да слагат от тези краставички на всичко. Защо не - те са солени, вкусни, с много оцет и вървят с почти всяка храна.

11. Разговорните фрази

1450230

Типично за американците е, че обичат да ползват разговорни фрази. Във всеки регион можете да се запознаете с различен диалект, като не е сигурно дали ще го разберете. За чужденците може да е доста объркващо като пътуват от едно място към друго.

12. Обществените тоалетни

1450238

Да ходиш в такава тоалетна може да се окаже доста рисковано занимание. Това, което ги отличава от другите обществени тоалетни по света, е, че има доста голямо разстояние между вратата и касата ѝ. Така всеки, ако желае, може да надникне оттам и да ви притесни, докато си вършите работата.

13. Сирене в кен

1450239

По принцип не е логично сиренето да се държи в консерва. Според нас това е огромна обида към кравите и техните собственици!

14. Данък върху продажбата

1450234

Във всяка страна има данък продажба, който влиза в цената на стоката. За разлика от всички останали, американците са уникални и в това - след като заплатите цената на стоката, отделно ще ви бъде потърсен и данъкът върху нея.

15. Захарта е навсякъде

1450237

Независимо дали ще консумират чай, кафе или дори ягоди, истинските американци никога няма да пропуснат да ги подсладят още малко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ