Най-скъпото тяло в света: Аманда Лепор

Животът на една восъчна кукла

   
 
Най-скъпото тяло в света: Аманда Лепор

Американският модел Аманда Лепор е собственик на най-скъпото тяло на земята и тук не говорим за изключително голяма застраховка, а за стотици пластични операции.

Нейната история е много интересна - моделът, по чийто адрес излизат заглавия в световните лайфстайл списания, като "Най-скъпото тяло в света", "Любимката на Елтън Джон", "Музата на Дейвид Лашапел" и "Любимото лице на Армани", всъщност е родена момче.

1622120

Всичко започва през 1967 година в Ню Йорк, когато на бял свят се появява малкият Арманд. Бащата е химик и има добра работа в града, но поради болестта на майката се налага да се преместят в Ню Джърси.

Майката е шизофреничка и това допълнително усложнява детството на иначе обърканото момче. "Не можех да разбера защо ме обличат в мъжки дрехи!", споделя моделът в едно от хилядите си интервюта.

На 15 години Арманд вече знае какъв е. Започва да посещава транссексуални клубове и да шие дрехи за представленията, които се изнасят там.

1622118

На 17 години се подлага на операция, сменя пола си и официално приема името Аманда.

Нататък живота на Аманда се стича наглед нормално. Омъжва се и става прилична домакиня. Мъжът ѝ обаче се срамува, че тя е транссексуална и не я пуска да излиза от семейната им къща. Тогава Аманда залита по пластичната хирургия.

Скоро тя се развежда с него и се връща в Ню Йорк. Големият град влияе порочно на Аманда и тя започва да работи в стриптийз клубове.

1622114

Късметът обаче се усмихва на Лепор, на едно събитие тя се запознава със сър Елтън Джон и Дейвид Лашапел. Аманда много бързо става любимката на Дейвид, който ѝ помага да стане известна. Това не отнема много време. Шоу бизнесът, световният лайфстайл и филмовата индустрия виждат в образа на Лепор златна мина.

1622117

Swatch пуска лимитирана серия часовници с нейния облик. Появява се на кориците на доста мъжки списания и става най-коментираният транссексуален в САЩ. Филмовата индустрия започва да се възползва от Аманда доста умело. Най-запомнящата се нейна роля е в "Zoolander", но участва в още куп други американски продукции.

Музикалният бизнес също обръща внимание на транссексуалния модел. През 2005 година Лепор издава първият си албум "Introducing... Amanda Lepore", последван от втория през 2007 година със скандалното име "My pussy".

В заключение можем да кажем, че Аманда Лепор трупа милиони като скандализира ограничения мироглед на хората по света.

1622116

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ