Коледното парти, на което не искате да бъдете

06.12.2011, 11:08

   
 
Коледното парти, на което не искате да бъдете

От самото начало на декември, а дори и преди това, щастливците, които имат работа, се стягат да празнуват с колегите. Ние също сме се заели да организираме едно такова парти, на което се надяваме да се съберем повече колеги или поне повече от онези, които пият и знаят как да се забавляват. Ние не се съмняваме, че нашето ще бъде много забавно и ще ни се получат нещата. Обаче имайте предвид, че не всяко служебно коледно парти се превръща във фиеста. На някои подобни купони може да ти се прииска направо да заспиш на масата или пък никога да не беше ходил. Колегите от Guyism са изброили няколко от признаците на несполучливото коледно парти с колеги, които ние се надяваме да не забележим на нашето.

Свършва преди новините

Понякога отивате на коледното парти, подготвили сте се за цяла нощ купон и сте казали на жената, че ще се приберете чак на сутринта на следващия ден. А какво се оказва – партито е свършило за час-два. Не сте изпили дори три бири още, а вече трябва да си тръгвате. Всеки от колегите ви изведнъж се сеща, че има някаква работа и трябва да се прибира вкъщи. Нормално е, особено ако партито е в делничен ден или по-скоро вечер, официалната част да приключи по-рано, но това не означава, че не можете да продължите вечерта в някой бар с някои от колегите.

Напрежение

Някои хора толкова се притесняват от ръководството на компанията, в която работят, че им е напълно невъзможно да се отпуснат пред шефовете. Вместо да се забавляват на коледното парти, те стоят под непрекъснато напрежение през цялото време. Ако шефът ви види, че всички стоите неподвижно и не се забавлявате, може да остане с впечатлението, че организирането на коледното парти е било чиста загуба на време и средства.

В офиса е

Освен ако не работите в нощен бар (със стриптийзьорки), провеждането на коледното парти в офиса изобщо не е приятно. През цялото време ще имате чувството, че сте на работа, а не на купон. Не може просто да бутнете бюрото на Катя към стената и да си въобразите, че освободеното пространство е дансинг.

Говори се само за работа

По принцип на коледните партита с колеги най-главната тема за разговор е работата. Вярно, че това е, което ви обединява и засяга всички ви, но има и други теми, които можете да дискутирате с колегите. Те не са само колеги, те са и хора и като такива сигурно имат и други интереси, освен работата.

Храната не струва

Понякога ресторантът, в който се провежда коледното парти, е под всякаква критика. И храната, която ви сервират, до голяма степен разваля настроението ви. Но не сте отишли там главно, за да се наядете, затова недейте да драматизирате.

Кладенецът пресъхва

Т.е. свършва пиенето. А като свърши алкохолът, както добре знаем, нищо и никой не може да ви задържи там. Все пак има толкова много барове, в които алкохолът просто не свършва.

В случай, че откриете някой от тези знаци на вашето коледно парти – постойте за кратко и после се спасявайте бързо, за да не си изгубите цялата вечер, особено ако сте се настроили за як купон. И да, уговорете се нещо с готината колежка от съседния отдел – може пък тя да се окаже най-хубавото нещо на коледното парти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ