Как да избираме дюнерджийница, за да не се натровим

27.01.2016, 15:30

Кратък наръчник

   
 
Как да избираме дюнерджийница, за да не се натровим

Нищо против добрия дюнер, но понякога заведенията за бързо хранене просто прекаляват. Ще ви дадем няколко съвета как набързо да изчислите риска, дали да хапнете от въпросното място, за да не прекарате часове в тоалетната или по-лошо - токсикологията в "Пирогов".

1. В мястото, където се намира дюнерджийницата, задължително трябва да има хладилник, дори да е малка будка или каравана.

2. На работното място на готвача не трябва да е прекалено горещо - не повече от 26 градуса. Нали не ви се хапва пот като бонус.

3. Трябва да има мивка. По принцип и тоалетна, ама аре да не издребняваме, задължително обаче се оглеждайте за умивалник.

4. Готвачът трябва да е с дрехи за готвене и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – ръкавици. Ако няма - ядете на собствена отговорност.

5. Всички продукти готвачът трябва да взима със специални щипки.

6. Пред помещението и вътре трябва да е чисто.

7. Желателно е да работят двама. Защото не е приятно готвачът да пипа парите и да ги премята през храната постоянно.

Бонус:

Следете за документи и сертификати, които задължително трябва да са поставени на видно място.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ